Gaz Metan este unul dintre cluburile din Liga 1 care se confruntă cu mari probleme financiare, din cauza cărora medieșenii se vor despărți în această perioadă de unii dintre jucători. Unul dintre fotbaliștii care va deveni liber de contract la finalul acestei luni este Ronaldo Deaconu, unul dintre cei mai importanți oameni din echipa lui Ilie Poenaru.
Chiar dacă va rămâne liber de contract la jumătatea sezonului, mijlocașul de 24 de ani a anunțat că nu duce lipsă de oferte. Deaconu a dezvăluit că negociază cu mai multe echipe atât din România, cât și din străinătate, unde este dorit, printre altele, în Bundesliga. Fotbalistul este conștient de importanța unui transfer în Germania, astfel că le-a spus agenților săi să facă totul pentru o astfel de mutare.
"Suntem în negocieri avansate cu câteva cluburi, două din Germania, unul din Polonia. Și din Turcia e interes foarte mare. Nu voi pleca din România dacă echipa nu va fi o rampă de lansare pentru mine. Am spus impresarilor să facă totul pentru ofertele din Germania pentru că în Bundesliga se ajunge foarte greu. În rest, contează rețeta financiară. Două echipe din România mi-au spus că mă așteaptă. La una dintre ele stilul de joc mi se potrivește mănușă, e chiar pe calitățile mele.
Romanian Liga I
FCSB se poate întări gratuit în iarnă cu doi jucători importanți din Liga 1
11/11/2021 LA 15:37
Oriunde mă duc, mă duc cu ambiție foarte mare. Nu vreau să mă opresc aici. Vreau să îmi fac un nume. Sper că până la finalul lunii să se alinieze astrele. Îmi doresc să merg în afară. E timpul să fac pasul acesta, vreau să fac contact cu fotbalul mare. Unul dintre echipele din Germania este Greuther Furth", a declarat Ronaldo Deaconu, la Digi Sport.
Citește și:

"Din România, nu are nimeni nicio șansă să ajungă aici!"

La începutul lunii decembrie, Marcel Răducanu a analizat posibilitatea ca vreun fotbalist din țara noastră să ajungă să evolueze în Bundesliga, arătându-se pesimist cu privire la această idee. Fostul fotbalist al celor de la Borussia Dortmund a spus că până și jucătorilor români care se află deja la echipe din străinătate le-ar fi greu în Germania, punctând diferențele dintre fotbalul de acolo și cel din țările în care joacă, de pildă, Nicolae Stanciu și Ianis Hagi.
"Oh, mamă, ce întrebare! Nu știu, cred că mai durează câțiva ani. Habar n-am! La întrebarea asta chiar m-am blocat pentru că nu avem pe nimeni, la ora asta nu are cine să joace în Bundesliga. Din România, nu are nimeni nicio șansă să ajungă aici, nici în liga a doua nu fac față jucătorii români. Nu vedeți că Nedelcu nu mai joacă la Dusseldorf meci de meci?
Vă dați seama ce e aici... E altceva, e altă lume. Păi, mă uit în campionatul din România, ce e acolo, e deranj mare. Mă pufnește râsul când mă uit la Liga 1 și la ce joacă ăștia în Anglia și în alte țări. Stau și mă întreb dacă nu e alt sport când văd ce joacă ăștia și ce se joacă dincolo... N-ai ce să aduci din România în Bundesliga.
Și dintre stranieri... unde joacă românii noștri? Credeți că germanii o să cumpere un jucător de la Rangers?! Sau cumpără unul dintre Anglia sau Spania, un jucător care costă câteva zeci de milioane, dar care are valoare mare.
Despre ce discutăm? Nu au ce să ia... Stanciu joacă la Slavia Praga, alții sunt prin Bulgaria sau Ungaria... Păi ce să ia? Unde să joace?! Îmi pare rău că spun asta, dar văd ce e acolo și văd și ce e aici și îmi dau seama că nu au nicio șansă să joace. Și în liga a doua ar avea probleme aici dacă ar fi să vină cineva.
Dacă nu era așa, nu ar fi fost demult aici? Și Ianis Hagi e un jucător bun, talentat, își folosește ambele picioare, are viziune, îi mai lipsesc niște chestii pe care le știe și el, le știe și tatăl lui, dar ar fi greu pentru el aici, nici nu cred că ar fi bine să ajungă în Bundesliga.
Cred că ar face față mai bine în Spania sau în Italia, în Germania se cere prea mult, e prea multă dinamică, se cere și joc fără minge, și defensiv, sunt multe lucruri pe care trebuie să le facă un jucător aici", a declarat Marcel Răducanu, în exclusivitate pentru Eurosport.
Romanian Liga I
#BuniȘiRăi | Radiografia etapei a 12-a din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
19/10/2021 LA 11:05
Romanian Liga I
FCSB a obținut o victorie la limită la Mediaș! Echipa lui Toni Petrea rămâne aproape de CFR Cluj
11/12/2021 LA 20:28