Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Tănase nu mai e dorit la FCSB! Fotbalistul, aproape de un transfer în China. Unde e așteptat

Bianca Dumitru

Actualizat 20/07/2022 la 15:39 GMT+3

Florin Tănase are șanse mari să se despartă de FCSB în această vară. Deși a spus că nu se mai gândește la un transfer în străinătate, conducerea roș-albaștrilor l-ar fi pus pe fotbalist pe lista de transferuri după meciul cu "U" Cluj, fiind deja în negocieri avansate cu o echipă din China.

Florin Tănase (FCSB)

Credit imagine: facebook

Florin Tănase a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din Liga 1 în ultimii ani, dar, din diverse motive, acesta nu a reușit să facă pasul într-un campionat mai puternic.
După meciul din prima etapă a sezonului 2022/23 din SuperLigă, în care FCSB a remizat cu Universitatea Cluj, scor 1-1, căpitanul roș-albaștrilor ar fi intrat într-un conflict cu cei din conducerea clubului, care l-au criticat pentru declarațiile pe care le-a făcut la finalul partidei.
Șefii vicecampioanei României l-ar fi pus pe Tănase pe lista de transferuri și ar fi început deja negocierile pentru el. Potrivit GSP, clubul care este aproape de a-i obține semnătura fotbalistului de 27 de ani este Shanghai Port, ocupanta locului 7 în campionatul din China. Pentru a-l transfera pe Florin Tănase, chinezii trebuie să îi achite clauza de reziliere, în valoare de 3 milioane de euro.
Conform sursei citate, dovadă a faptului că negocierile între cele două cluburi au avansat rapid stă faptul că fotbalistul celor de la FCSB ar fi început deja formalitățile pentru obținerea unei vize de intrare în China.
Dacă va ajunge la Shanghai Port, Tănase ar urma să fie coleg, printre altele, cu brazilianul Oscar, fostul jucător al lui Chelsea, care a ajuns în Asia în 2017, în schimbul a 60 de milioane de euro.
Citește și:

Florin Tănase, dorit de campioana Turciei

În această vară, golgheterul celor de la FCSB a ajuns pe lista de transferuri a noii campioane a Turciei. Șefii lui Trabzonspor și-ar fi dorit să facă mai multe mutări importante în această vară pentru ca lotul lui Abdullah Avci să fie pregătit pentru meciurile de calificare în următorul sezon de Champions League.
Unul dintre jucătorii care le-au atras atenția turcilor a fost Florin Tănase, care mai are contract cu FCSB până în 2025, având o clauză de reziliere de 3 milioane de euro. Cei de la Trabzonspor ar fi fost dispuși să ofere un salariu dublu decât cel pe care îl primește acum (30.000 de euro pe lună), dar nu au vrut să facă direct un transfer definitiv.
Oficialii clubului de la Marea Neagră și-au dorit inițial să-l împrumute pentru un sezon, iar apoi, dacă fotbalistul s-ar fi acomodat în Turcia, să achite clauza de reziliere.
Prin această strategie, oficialii campioanei din Super Lig au vrut să evite situația celor de la Galatasaray, care au plătit peste 10 milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, care nu au reușit să se adapteze foarte bine la echipă.
Tănase, cotat de site-ul transfermarkt.com la 5,5 milioane de euro, este jucătorul roș-albaștrilor din 2016, când vicecampioana României l-a transferat pentru 1,5 milioane de euro de la Viitorul. În ultimul an, mijlocașul a fost dorit și de Angers, Ferencvaros și Al Nasr.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo