Articol scris de Romeo Ene
Jucătorul este dispus să rămână în Liga 1, mai ales că problemele financiare ale lui Dinamo sunt cunoscute. El este jucătorul lui Dinamo din august 2020, evoluând în Ştefan cel Mare şi în 2018. A fost principalul atacant al "câinilor" în sezonul recent încheiat.

Nemec, dorit de Rapid

Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM 14 ORE
Adam Nemec este familiarizat cu fotbalul din România, iar rămânerea în Bucureşti nu ar reprezenta un inconvenient pentru slovac, potrivit aceleiaşi surse. Salariul lui Nemec la Dinamo este uriaş, 15.000 de euro pe lună, însă acesta nu a mai fost plătit de luni bune, iar dinamoviştii riscă să rămână fără licenţă din cauza asta.
Slovacul nu îşi doreşte un salariu mai mic de 10.000 de euro, astfel rămâne de văzut dacă Rapid va reuşi să-i satisfacă pretenţiile. Contractul său cu Dinamo a fost prelungit automat datorită unei clauze referitoare la numărul de meciuri pe care trebuie să-l joace Nemec în tricoul "câinilor".
MSK Zilina, Erzgeirge Aue, KRC Genk, FC K’lautern, FC Ingolstadt, Union Berlin, NYCFC, Willem II, Pafos FC și Dinamo București sunt formaţiile pentru care a jucat slovacul. 25 de goluri şi 9 pase decisive are Nemec în 98 de meciuri la Dinamo, fiind cotat de site-ul Transfermarkt la 250.000 de euro.

Dinamo, datoare la Nemec

Plata restanțelor este o condiție vitală pentru obținerea licenței, iar Dinamo are o datorie de 15.000 de euro către Adam Nemec. Data limită pentru plata restanțelor este 30 iunie, astfel că dinamoviștii riscă să piardă licența pentru Liga 1.
În luna decembrie, toate cluburile din Liga 1 au primit dreptul să amâne plata a 15% din datoriile existente, până astăzi, pe 30 iunie. Cu toate că Dinamo a primit licența curând, aceștia ar putea s-o piardă dacă nu achită o datorie de 15.000 de euro pe care o au către atacantul Adam Nemec, potrivit DigiSport.
Clubul Dinamo București a intrat oficial în insolvență, iar ca administrator judiciar provizoriu au ales să solicite serviciile societății conduse de către Răzvan Zăvăleanu. Conform sursei de mai sus, Răzvan Zăvăleanu nu a primit pe lista de plăţi urgente suma către Nemec.
În plus, Zăvăleanu a exclus o eventuală depunctare a clubului din "Ștefan cel Mare" din cauza datoriilor. Doar că, în acest moment, situația pare că se complică din cauza unei erori: plata restantă către Nemec să fi fost pierdută din vedere. Chiar și în acest context, Dinamo nu ar fi riscat pierderea licenței pentru o sumă atât de mică.
Romanian Liga I
Concluziile lui Flavius Stoican după FC Argeș – Dinamo 2-1. "Ce mai contează acum?"
IERI LA 20:55
Romanian Liga I
FC Argeș - Dinamo 2-1. Flavius Stoican a pierdut primul meci după revenirea în Ștefan cel Mare
IERI LA 20:14