Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Dan Petrescu privind problemele celor de la Chelsea: "Ce vină au jucătorii sau fanii?"

Bianca Dumitru

Publicat 11/03/2022 la 19:55 GMT+2

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit despre problemele cu care se confruntă Chelsea din cauza sancțiunilor primite de Roman Abramovich. Fostul fotbalist al londonezilor este de părere că echipa de fotbal nu ar trebui să aibă de suferit din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

Chelsea este în mare pericol după ce Roman Abramovich a primit noi sancțiuni din partea guvernului britanic. Clubul este acum în imposibilitatea de a vinde bilete, a primit o interdicție de transferuri, nu poate nici măcar să prelungească înțelegerile cu jucătorii și nu poate cheltui decât 20.000 de lire sterline pentru călătorii.
În plus, mai mulți sponsori și-ar putea retrage sprijinul financiar și există posibilitatea ca Chelsea să fie penalizată cu 9 puncte dacă va ajunge sub control judiciar.
Dan Petrescu, care a evoluat în tricoul londonezilor în perioada 1995-2000, a comentat problemele cu care se confruntă clubul lui Abramovich. Antrenorul celor de la CFR Cluj a spus că nu ar trebui ca fotbaliștii și suporterii să aibă de suferit din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.
"Eu sunt fan Chelsea. Orice restricție împotriva lui Chelsea nu mi se pare corectă. Fotbalul este fotbal, războiul este război. Nu cred că ar trebui să sufere fanii, clubul, jucătorii. Cum adică să nu mai cumperi jucători? Ce vină au cei de la Chelsea? Ce vină au fanii lui Chelsea?
Nu mi se pare corect să se răsfrângă asupra clubului. Să pedepsești o echipă de fotbal e mult prea mult în opinia mea. Mai ales că Chelsea nu are nicio treabă cu acest război", a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă dinaintea partidei din prima etapă a play-off-ului Ligii 1.
Citește și:

"Cea mai mare prostie din istoria fotbalului!"

Antrenorul campioanei en-titre a României a vorbit și despre meciul pe care echipa sa îl va disputa în weekend cu FC Voluntari. Tehnicianul și-a exprimat supărarea pentru faptul că după sezonul regulat le-au fost înjumătățite punctele și a punctat că ar fi normal ca CFR să câștige titlul.
"Presiunea este numai și numai la CFR Cluj. În opinia mea, acest campionat este creat fals. Nu ai cum să iei puncte și să pretinzi că e corect. E un campionat fals. Nu e corect și normal să ni se ia nu știu câte puncte pentru că se poate întâmpla ca o echipă să aibă o formă proastă...
Și Real Madrid mai intră în câte o pasă neagră, dar la final câștigă. Așa că și CFR poate să aibă, iar dacă se va întâmpla să pierdem titlul nu ar fi normal și nici corect. La noi presiunea e maximă, dacă nu rămânem pe primul loc, toată lumea o să zică nu știu ce.
Însă e fotbal și se poate întâmpla orice. Înjumătățirea punctelor este cea mai mare prostie din istoria fotbalului. Din cauza asta noi jucăm acum campionatul pe viață și pe moarte", a spus Dan Petrescu, care a adăugat că se așteaptă la un duel dificil cu FC Voluntari, mai ales pentru că ilfovenii nu resimt nicio presiune în acest moment.
"Orice echipă care joacă împotriva CFR-ului este motivată, mai ales în play-off. Din momentul ăsta victoriile valorează trei puncte, adică nu doar un punct și jumătate ca până acum. Așa că Voluntari va veni aici să scoată maximum de la acest meci.
E posibil orice și la meciul de mâine, pentru că Voluntari arată excelent. Cu FCSB, dacă marca în minutul 86, câștiga, dar a luat gol în minutul 94 de la peste 35 de metri. Iar noi am bătut Voluntari o dată în minutul 90 și o dată dintr-un corner.
E greu să-i bați de patru ori pe cei de la Voluntari. Mai ales la ce lot au. Ei ne cunosc pe noi, noi pe ei... Sper că jucătorii mei vor face diferența pe teren. Voluntari nu mai are nicio presiune acum, doar să joace fotbal", a conchis antrenorul.
Meciul dintre CFR Cluj și FC Voluntari, contând pentru prima etapă a play-off-ului Ligii 1, este programat sâmbătă, de la ora 20:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo