Dinamo a încasat în ultimele luni peste 1,7 milioane de euro de pe urma programului Doar Dinamo București. Conform informațiilor de pe site-ul oficial al DDB, până astăzi, programul a adunat circa 14.650 de membri cotizanți, strângând în total circa 10,27 de milioane de lei, adică puțin peste două milioane de euro.
Din această sumă, circa 6,3 milioane de lei reprezintă cotizațiile de membru, aproximativ 536.000 de lei sunt donații, iar peste 3,4 milioane de lei provin din sponsorizări și evenimente.
Până acum, aproape 8,6 milioane de lei au ajuns în conturile clubului din Ștefan cel Mare, restul de circa 1,68 de milioane de lei urmând a fi transferați în perioada următoare.
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
ACUM O ORĂ
În plus, acest sume vor fi suplimentate în perioada următoare, în acest moment derulându-se o campanie de donații în schimbul cărora numele donatorului va fi scris pe tricoul de joc din sezonul următor.
Bugetul celor de la Dinamo a fost rotunjit în ultimii ani și cu banii din drepturile TV (circa două milioane de euro), din transferul lui Deian Sorescu la Rakow (800.000 de euro), sponsorizări (350.000 de euro) și vânzarea de bilete.
Citește și:

CONSTRUCȚIA NOULUI STADION DIN ȘTEFAN CEL MARE VA DEBUTA ÎN CEL MAI SCURT TIMP

Fanii dinamoviști au un motiv de bucurie, în ciuda sezonului foarte slab al echipei. Arena din Ștefan cel Mare urmează a fi predată celor de la Compania Națională de Investiții, pentru ca în locul său să se construiască un stadion nou.
Pe 14 mai, când Dinamo va împlini 74 de ani existență, se va face anunțul oficial în ceea ce privește soarta arenei. Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, a oferit informații legate de noua construcție din "Groapă", menționând că lucrările se vor derula pe o perioadă de aproximativ 2 ani:
"Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion. Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani."
Totodată, oficialul CNI a mărturisit faptul că noua arena va fi amplasată în locul celei vechi, deși inițial se zvonise că va exista în locul velodromului din Ștefan cel Mare:
"La Dinamo lucrăm la documentație, ei au făcut o dezmembrare ca să ne predea nouă amplasamentul pentru actualul stadion, inițial ne predaseră Velodromul. Bănuiesc că săptămâna viitoare se vor intabula cele două parcele rezultate în urma dezmembrării și ne vor putea preda amplasamentul."
Procesul de reconstrucție va fi unul mai complicat, fapt cauzat de amplasamentul arenei, în comparație cu ultimele stadioane construite în capitală, cele din Ghencea și Giulești. Cu toate acestea, Cefalan se declară încrezător și le dă "câinilor" motiv de bucurie:
"Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri. La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!"
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
ACUM 4 ORE
Romanian Liga I
Final în play-off-ul Ligii 2! Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1, U Cluj și Chiajna, la baraj
15/05/2022 LA 15:02