Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ciobotariu, out de la Sepsi! Liber spre Dinamo

Cristian Mihală

Publicat 29/11/2023 la 15:33 GMT+2

Liviu Ciobotariu (52 de ani) a încetat colaborarea cu Sepsi, după perioada neconvingătoare traversată de gruparea covăsneană. Fostul mare fundaș este în pole-position pentru o revenire la Dinamo.

Liviu Ciobotariu

Credit imagine: Eurosport

Așa cum era de așteptat, Sepsi și Liviu Ciobotariu și-au "strâns mâinile" și s-au despărțit. Adus în vară pe banca formației din Sfântu Gheorghe, Ciobi a avut un start lansat de sezon, dar ulterior au apărut tot mai multe probleme.
Astfel, în acest moment, Sepsi, formație care nu concepe să rateze play-off-ul a ajuns pe locul 10. Covăsnenii au 9 înfrângerii în ultimele 13 partide în toate competițiile, iar oficialii clubului au decis să producă un șoc la echipă.
"Conducerea clubului Sepsi OSK a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale cu antrenorul principal Liviu Ciobotariu. Totodată, clubul nostru a încetat, de comun acord, raporturile contractuale și cu antrenorii secunzi Cătălin Munteanu și Adrian Iordache.
Pe această cale dorim să le mulțumim pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului nostru și le urăm mult succes în continuare!", au transmis cei de la Sepsi.

Ciobotariu, în pole-position pentru Dinamo

Deși conducerea din Ștefan cel Mare are în vedere mai mulți posibili înlocuitori pentru Burcă, cele mai mari șanse să vină pe banca penultimei clasate le are Ciobi.
Înainte de a fi dat afară de la Sepsi, fostul mare fundaș a purtart discuții cu oficialii roș-albilor și le-a transmis că e dispus să preia echipa în perioada de pauză de iarnă; nu mai devreme, pentru că vrea să aibă timp să își reîncarce bateriile și să facă, din exterior, o evaluare a lotului. Tehnicianul vrea însă să facă neapărat pregătirea centralizată cu viitorii săi elevi și a primit garanții că lotul va fi întărit pe cât posibil cu fotbaliștii pe care el și-i dorește.
"Ciobi" va fi cu siguranță primit bine de fani, el fiind considerat un simbol al lui Dinamo. A evoluat pentru roș-albi în perioada 1998-200 și 2004-2005, pentru ca după încheierea carierei de jucător să revină în "Groapă" ca antrenor, în perioada 2011-2012.
18 victorii în 33 de meciuri a avut Ciobotariu ca antrenor al lui Dinamo, în urmă cu mai bine de un deceniu.
Tehnicianul de 52 de ani și-a început cariera de tehnician în 2006, ca interimar la Național, ulterior dovedindu-se un adevărat globe-trotter, trecându-și în CV nu mai puțin de 16 echipe. A rezistat mai mult de un an pe bancă doar la Voluntari, pe care a dus-o până în finala Cupei României. "Ciobi" are un singur trofeu în palmares, ca antrenor, Supercupa României, cu Sepsi, în vară.
De notat, că în ultimele zile s-au mai vehiculat și alte nume pentru banca tehnică a lui Dinamo, vorbindu-se de Costel Gâlcă, Florin Bratu sau de un antrenor din străinătate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo