Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca, despre posibilul furt de identitate de la Dinamo: "Marea înșelătorie a fotbalului modern"

Cristian Mihală

Actualizat 13/05/2024 la 12:29 GMT+3

Marca scrie azi despre posibila mare țeapă luată de Dinamo, care a crezut că a semnat cu Edgar Miguel Ié, dar există suspiciuni tot mai mari că în locul lui la clubul din Ștefan cel Mare ar fi sosit fratele geamăn, Edelino.

Edgar Miguel Ie. Dinamo. Sursa: Facebook Dinamo.

Credit imagine: Eurosport

Dinamo s-a salvat de la retrogradarea directă, urmând a juca baraj pentru rămânerea în Superligă, dar scandalurile nu ocolesc clubul alb-roșu. În centrul unei controverse se află acum fundașul central Edgar Miguel Ié. Liber de contract din 30 ianuarie, după încheierea raporturilor contractuale cu turcii de la Basaksehir, acesta a semnat cu Dinamo, în ceea ce a fost văzută o mare lovitură dată de "câini", în contextul în care fotbalistul a jucat inclusiv la prima echipă a Barcelonei.
Doar că există suspiciuni clare că în Ștefan cel Mare ar fi sosit, de fapt, Edelino, fratele său geamăn. Și el fotbalist, acesta nu e la fel de talentat, CV-ul său fiind inferior. Marca este la curent cu această posibilă escrocherie, astfel că azi a acordat spații largi subiectului.
"Marea înșelătorie a fotbalului modern: un fost jucător al Barcelonei a semnat pentru Dinamo și fratele său geamăn se preface că este el", notează spaniolii, care anunță că suspiciunile oficialilor din Ștefan cel Mare au apărut atât ca urmare a jocului mult sub așteptări prestat de jucător, cât și ca urmare a faptului că acesta nu vorbea deloc engleză. El a comunicat în aceste luni doar în portugheză, deși a jucat în Spania, Franța, Turcia și Olanda și se presupunea că poate vorbi o limbă de circulație internațională.
"Pare suprarealist. Și am început să dau telefoane, să vorbesc cu prietenii și vestea este adevarată, nu-mi vine să cred. Nimeni nu a negat. Am aflat că are un frate geamăn care joacă și el fotbal", a declarat Florin Prunea, fost jucător și fost președinte la Dinamo pentru presa spaniolă.

Dinamo riscă să piardă meciurile la masa verde, dar cel mai probabil nu se va întâmpla așa

Dacă schimbul de identitate va fi confirmat oficial, Dinamo ar putea risca să piardă cele 8 puncte pe care le-a câștigat în cele 5 jocuri pe care Edelino le-a jucat în locul lui Edgar Ié.
Totuși, o sursă din Federația Română de Fotbal a explicat pentru iAMsport că formația din Ștefan cel Mare e victimă în acest caz și asta ar putea să o absolve de vină: "Nu există un scenariu planificat pentru această situație în regulament. Dacă jucătorul care a jucat nu este cel real, ar putea exista sancțiuni. Legal, un test ADN poate decide totul. Dinamo nu a intenționat însă niciodată să îl folosească pe fratele geamăn în locul celui corect, așa că are circumstanțe atenuante. Bineînțeles, asta dacă rezultatul testelor confirmă că este vorba de fratele său geamăn. Cum cei de la Dinamo nu știau despre acest lucru, la o eventuală depunctare ar trebui luată în considerare această chestie. Dinamo a fost înșelată și are variante să să demonstreze acest lucru. În acest caz, riscul de a pierde puncte nu există".
Format în Portugalia, la Școala de Fotbal a lui Sporting Lisabona, Edgar Miguel Ié a fost transferat la 18 ani de Barcelona. A jucat un meci pentru prima echipă (Huesca vs Barcelona 0-4 în Cupa Spaniei) și 48 pentru Barcelona B, fiind împrumutat apoi la Villarreal B.
Cariera lui Edgar Miguel Ié cuprinde și alte nume importante ale fotbalului european, precum Belenenses (Portugalia), Lille și Nantes (Franța), Trabzonspor și Basaksehir (Turcia). El a adunat selecții la toate loturile naționale ale Portugaliei, sub comanda lui Fernando Santos sau Rui Jorge, dar are bifate și meciuri în Europa League și Conference League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo