Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu a cerut, Dan Petrescu a primit! Atacantul visat de CFR Cluj semnează!

Ion Alexandru

Publicat 10/01/2022 la 09:21 GMT+2

Dan Petrescu dă prima mare lovitură din 2022 în Liga 1. CFR Cluj aduce atacantul pe care Petrescu l-a cerut insistent. Marko Dugandzic va semna cu echipa campionaă pentru 500 de mii de euro.

Marko Dugandzic, Botosani

Credit imagine: Eurosport

Dan Petrescu este convins că principala problemă a lui CFR Cluj este lipsa unui atacant eficient. Campionii s-au orientat către un vârf care a confirmat în Liga 1. Marko Dugandzic a marcat 11 goluri în 20 de meciuri pentru FC Botoșani și în 2020 a ajuns în Rusia. Croatul de 27 de ani n-a mai fost la fel de eficient într-un campionat atât de dur și are doar 5 goluri în 24 de meciuri pentru Sochi. Atacantul care a strălucit la Botoșani a pus pe Facebook o imagine prin care dezvpluie că vrea să joace la CFR Cluj.
Marko Dugandzic
CFR a suferit mult din cauza lipsei unui vârf care să producă panică în careurile adverse, iar Dan Petrescu își dă seama că transferul lui Marko Dugandzic ar putea rezolva această problemă.
Crescut de Osijek, croatul a stat 4 ani în Italia. Dugandzic a jucat pentru Matera (Serie C) și Ternana (Serie B), dar nu a impresionat. Atacantul de 1.90 m s-a pliat excelent pentru jocul echipei lui Marius Croitoru. Adus de Botoșani în 2019, Marko Dugandzic a devenit rapid unul dintre cei mai eficienți jucători din Liga 1.
Cifre Dugandzic
  • Campionatul Croat (Osijek) 44 meciuri / 3 goluri
  • Serie C (Matera) 25 meciuri / 5 goluri
  • Serie B (Ternana) 21 meciuri / 1 gol
  • Liga 1 (Botoșani) 18 meciuri / 10 goluri
  • Premier Liga (Sochi) 18 meciuri / 2 goluri
Citește și:

Marko Dugandzic, dorit de FCSB

În februarie 2020, Marko Dugandzic a dat 2 goluri pentru Botoașni în meciul cu FCSB și a trezit interesul echipei din Berceni. Adus de Croitoru din Italia, croatul a fost rezervă în primele 6 luni, dar încet și sigur s-a impus la Botoașani.
Dugandzic a fost obiectul unor discuții cu FCSB, dar până la urmă a încheiat sezonul turbulent fracturat de izbucnirea pandemiei la Botoșani. Rușii de la Sochi au făcut cea mai bună ofertă, 500 de mii de euro și acesta a plecat în vara lui 2020. Dugandzic nu a arătat aceeași poftă de gol în Rusia, iar CFR Cluj îl poate luat cu aceeași sumă pentru a-și întări atacul în această iarnă.
Deși este lider detașat, CFR Cluj a avut al treilea atac din Liga 1. FCSB și Universitatea Craiova au marcat mai multe goluri decât ardelenii.
Golgheteri CFR Cluj în Liga 1
  • Deac - 5 goluri
  • Omrani - 5 goluri
  • Petrila - 4 goluri
  • Debeljuh - 3 goluri
  • Sigurjonsson - 3 goluri
  • Costache - 3 goluri
În prima etapă din 2022, ocupanta locului secund, FCSB primește vizita liderului CFR Cluj. Meciul va avea loc pe 23 ianuarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo