UPDATE / Mihai Stoichiță a oferit detalii despre oferta pe care FRF ar urma să i-o facă lui Dan Petrescu. Directorul Tehnic al Federației a punctat că viitorul selecționer va avea un contract pe termen lung, care se va întinde pe parcursul a două campanii de calificare, deci până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026.
"Să fie foarte clar, noi n-am cerut niciun răspuns imediat. Am cerut voie clubului, am avut o discuție aseară cu Neluțu Varga, ne-a zis să-i facem o propunere lui Dan Petrescu. Nu forțam pe nimeni, ne facem datoria de a vorbi cu toți cei în măsură să preia echipa națională. Sunt fel și fel de impedimente în a realiza un astfel de contract, dar mi se pare normal să se inițieze o astfel de discuție cu fiecare care merită. În funcție de dorința fiecăruia, dacă vor, sunt bineveniți.
N-am vorbit despre clauză, astea le aparțin lor, nu nouă, e foarte clară treaba. Oferta concretă se face în momentul în care își dă acordul să vină la Federație. În niciun caz nu se pune problema să lucrezi gratis la echipa națională. În niciun caz nu va fi un contract pe termen scurt. Va fi probabil pe două campanii. Astea sunt amânunte care se discută mai târziu.
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj, derby-ul primei etape din 2022 a Ligii 1! Echipele probabile
ACUM 8 ORE
Dan Petrescu nu este a treia variantă. Când am început discuțiile, era prins în meciul cu Randers. Nu am vrut să intrăm cu bocancii în casa omului‚ ’hai, bă, la echipa națională’. Nu a fost vorba de o ierarhizare. Nu a avut loc niciun contact pentru ca Dan era la treabă pentru Conference League. Vom discuta mâine la FRF. Strategia va fi făcută în funcție de modul în care va reacționa în continuare Dan. Altfel, va trebui să ne reorientăm spre alte piste", a spus Mihai Stoichiță, potrivit digisport.ro.
Dan Petrescu este varianta numărul unu a lui Răzvan Burleanu pentru echipa națională. Șeful FRF s-a deplasat personal la Cluj-Napoca pentru a discuta cu managerul CFR-ului, iar acesta din urmă a confirmat negocierile.
Totuși, "SuperDan" a cerut timp de gândire și a punctat că trebuie să aibă o discuție cu conducerea clubului pe care îl antrenează, urmând să dea un răspuns abia după ultimul meci al CFR-ului din acest an calendaristic, programat pe 19 decembrie.
"Au venit la Cluj cei de la Federație. Am discutat cu ei, dar le voi da un răspuns după meciul cu FC Argeș, care va închide anul pentru CFR. Înainte trebuie să discut și cu patronul echipei", a declarat Dan Petrescu pentru gsp.ro.
Citește și:

Dan Petrescu, aproape de a deveni selecționer

CFR Cluj mai are de disputat cinci meciuri până la finalul lui 2021. Campioana mai are de jucat în Liga 1 cu Chindia Târgoviște, CS Mioveni, Farul Constanța şi FC Argeş, respectiv partida cu Jablonec din Conference League.
Dacă Dan Petrescu își va da acordul să devină selecționer, Federația va trebui să îi achite clauza de reziliere din contractul cu CFR Cluj, care se ridică la 600.000 de euro.
Dan Petrescu a mai fost dorit la echipa națională și în trecutul apropiat, dar se afla și atunci sub contract cu CFR Cluj și a refuzat. "Bursucul" este considerat de mulți specialiști varianta ideală pentru a deveni selecționer, fiind un antrenor care a demonstrat că poate livra rezultate pe termen scurt.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09