Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, făcut "mat" de CFR! "Banca mea e ca o grădiniţă. Ne vom zbate să prindem play-off-ul"

Cristian Mihală

Actualizat 29/08/2021 la 23:54 GMT+3

CFR Cluj a învins-o pe FCSB cu scorul de 4-1 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 7-a a Ligii 1 de fotbal. Edi Iordănescu a părut depăşit total de miza partidei, iar la final a analizat, la cald, confruntarea.

Edi Iordănescu, noul antrenor de la FCSB

Credit imagine: facebook

Campioana s-a impus clar în faţa "roş-albaştrilor", în ciuda faptului că a avut un interimar pe banca tehnică, fostul portar Ovidiu Ceclan, după despărţirea de antrenorul Marius Şumudică.
FCSB are trei meciuri consecutive fără victorie: un egal şi două eşecuri. Dacă la remiza precedentă, la meciul de debut, nu i s-a putut imputa noului tehnician nimic, acum mulţi specialişti că partida a fost pierdută şi din cauza lui. Oaspeţii au încercat să îşi pună în valoare superioritatea tehnică, interpretând o partitură în această direcţie, o adevărată sinucidere având în vedere terenul greu şi ploaia. În al doilea rând, Edi Iordănescu a fost extrem de neinspirat cu schimbările, FCSB căzând total în repriza a doua.
Îngrângerea la scor e cu atât mai surprinzătoare, cu cât Iordănescu Jr a antrenat în Gruia până în vară şi, în teorie, ar fi trebuit să ştie să contracareze perfect jocul campioanei.
"O partidă pierdută, la un scor greu de digerat. Trebuie să felicit adversarul, am întâlnit campioana României, care conduce detașat în campionat. Au trecut peste problemele lor, știam că pot face asta, cunosc bine grupul.
Ne pare rău, dar asta este diferența în momentul de față. E foarte greu să vorbim despre titlu, cât timp arătăm atâta naivitate, atâta fragilitate. CFR Cluj nu a avut ocazii în prima repriză, dar apoi a venit un gol cu șansă la Omrani. Am făcut greșeli multe, iar în repriza a doua ne-a pierdut capul. Aici se vede lipsa de experiență, lipsa de maturitate, lipsa de personalitate", a spus Edi Iordănescu la final.

Edi Iordănescu cere transferuri de urgenţă la FCSB

FCSB are în acest moment un lot de pluton, iar tehnicianul nu s-a ferit să spună că are nevoie de jucători. Clubul mizează pe mulţi tineri, dar nu există vreun lider adevărat şi nici fotbalişti care să "sune adunarea", să îi "ridice" pe ceilalţi în momentele grele.
"Am pierdut jucători cu calitate, iar cu tineri nu câștigi campionatul. Suprafața nu ne-a avantajat deloc. Fără 3-4 jucători cu experiență ne va fi greu să ținem nivelul, nu spun asta la nervi. Trebuie să strângem rândurile, nu putem câștiga titlul doar din talent.
Foarte greu gestionăm momentele cheie, CFR a speculat azi toate greșelile noastre. Mai avem nevoie de jucători, altfel ne vom zbate să prindem play-off-ul. Au dispărut jucători grei de aici, echipa nu are maturitatea necesară. Banca noastră a fost astăzi ca o grădiniță. E nevoie să facem eforturi, perioada este aproape de final. Anul trecut au fost probleme, acum doi ani la fel, și au mai dispărut jucători de atunci. A dispărut și Crețu, din cauza problemei la nivel de conducere. Moruțan, Man, jucători grei. Florinel e accidentat, Tănase astăzi nu a mai putut. Echipa nu poate compensa aceste lipsuri", a mai spus Edi Iordănescu.
FCSB rămâne cu o singură victorie în ultimele 10 partide cu CFR Cluj. În Gruia, roș-albaștrii nu s-au mai impus de 7 ani: în august 2014, Cristian Tănase marca singurul gol al unei dispute în care gazdele au jucat mai mult de o repriză în 10, după eliminarea lui Negruț.
CFR are, așadar, punctaj maxim după 7 etape, în timp ce formația din Berceni a coborât pe 7, în afara locurilor de play-off. Distanța dintre cele două este de 12 puncte și doar o minune poate să facă din formația lui Edi Iordănescu o candidată cu șanse serioase la titlu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo