Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istorie în Liga 1! Gică Hagi a descoperit un puști minune

Andrei Nicolae

Publicat 13/09/2021 la 21:19 GMT+3

Enes Sali a marcat azi pentru Farul Constanța la 15 ani, 6 luni și 21 zile, după ce a plecat din propria jumătate și a driblat mai mulți adversari.

Enes Sali

Credit imagine: Eurosport

Enes Sali, jucător promovat cu mult curaj de Gheorghe Hagi la Farul Constanța, s-a aflat azi pe lista marcatorilor în partida cu Academica Clinceni. Tânărul în vârstă de 15 ani a intrat imediat după pauză în locul lui Alexi Pitu și a închis tabela la 5-0.
Cu această reușită, tânărul jucător a intrat direct în istoria fotbalului românesc. Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. Puștiul trecut și prin La Masia, academia Barcelonei, marcat la 15 ani, 6 luni și 21 zile, după ce a plecat din propria jumătate, a driblat mai mulți adversari și l-a învins pe portarul ilfovenilor.

Enes Sali l-a depășit pe Ion Geolgău

Enes Sali a bătut un record care îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care, la 16 ani și 24 de zile, marca pentru Știința într-un meci cu Progresul din 16 martie 1977 (5-0), a informat Gazeta Sporturilor.
"Sincer, nu am cuvinte. Mă simt extraordinar, e o dovadă la ce am muncit până acum. Sper să îmi ajut echipa cât mai mult și să dau cât mai multe goluri. Îmi place să driblez, am lucrat asta de mic. Este o onoare să intru în teren pentru Mister. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Intru să dau cât mai mult din mine.
Țelul meu este să câștigăm cât mai multe meciuri și să îmi ajut echipa. Se poate să luăm titlul, normal, trebuie să avem încredere. Se poate orice", a declarat Enes Sali după meci.
"Enes e și la juniori, și la națională. Trebuie să avem grijă de el, este doar un copil. Sunt mulțumit, ar fi culmea să nu fi ", a susținut și Gheorghe Hagi.
Născut în Canada, la Toronto, Enes Sali a jucat la echipa la Woodbridge Strikers, un club canadian de fotbal semi-profesionist cu sediul în Ontario. El a evoluat acolo până la vârsta de 11 ani, când la un turneu internațional, acesta a fost remarcat de Barcelona. Scouterii catalanilor nu au stat pe gânduri, iar Sali a ajuns într-un final la La Masia, dar după un an petrecut acolo, Barcelona a întâmpinat probleme cu FIFA și nu a mai putut continua să formeze tinerele talente recrutate.
Lucian Sânmărtean, despre Enes Sali
În acel moment, tatăl lui Enes Sali a decis să-și aducă băiatul în România după o discuție purtată cu Gheorghe Hagi, care a fost de-a dreptul vrăjit când l-a urmărit jucând pe puștiul de 15 ani. Sali, însoțit în România doar de tatăl său, familia lui rămânând în Canada, a debutat la naționala U16 în martie contra Serbiei. A fost cel mai bun jucător de pe teren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo