Eric de Oliveira a fost printre cei mai buni fotbaliști străini care au evoluat vreodată în Liga 1. În cele 222 de meciuri disputate pentru Gaz Metan Mediaş, Pandurii Târgu Jiu, Farul Constanţa şi FC Voluntari, Eric a marcat 66 de goluri, fiind cel mai bun marcator străin din istoria campionatului românesc.
Ajuns la 36 de ani, Eric s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut, după despărțirea de Gaz Metan Mediaș. Brazilianul trăiește însă în România și este foarte atent la ceea ce se întâmplă în fotbalul autohton.
Citește și:
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 17 ORE

Eric l-a desemnat pe Darius Olaru drept cel mai bun jucător din Liga 1

Rugat să-și spună părerea despre fotbaliștii din Liga 1 care îl impresionează în mod deosebit, Eric a recunoscut că sunt puțini jucători de mare valoare, dar l-a ales în cele din urmă pe Darius Olaru, mijlocașul celor de la FCSB. Eric a remarcat și doi tineri de mare perspectivă: Octavian Popescu și Antonio Sefer.
"Nu aş vrea să fiu răutăcios, dar e foarte greu să te uiţi în Liga 1 cu poftă în ziua de azi, să urmăreşti pe cineva. Mie îmi place, nu doar prin faptul că am fost prieteni, mi se pare un jucător peste România, peste Liga 1, Darius Olaru. Face ambele faze, defensivă şi ofensivă, dă gol, dă pasă.
Însă, vorbind de tehnică, Octavian Popescu este un copil la 1 la o mie, îmi place foarte mult. Mie îmi place foarte mult de copilul de la Rapid (n.r.- Antonio Sefer)", a spus Eric pentru Look Sport.
Darius Olaru și Octavian Popescu vor fi probabil următoarele produse de export ale celor de la FCSB. De altfel, despre ambii s-a scris că sunt curtați de echipe din campionate puternice, astfel că nu ar fi exclus ca aceștia să plece chiar din vară din Liga 1.
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
IERI LA 20:43
Romanian Liga I
Jucătorii lui Dinamo nu scapă de furia suporterilor! Ce decizie au luat aceștia
IERI LA 16:27