Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eric de Oliveira a dezvăluit care e fotbalistul său preferat din Liga 1: "E peste media din România"

Nicu Savin

Publicat 14/02/2022 la 10:17 GMT+2

Eric de Oliveira s-a retras din activitate, dar urmărește atent meciurile din Liga 1. Brazilianul l-a indicat pe Darius Olaru drept cel mai valoros fotbalist de pe prima scenă a fotbalului românesc, chiar dacă a remarcat calitatea tehnică a lui Octavian Popescu.

Eric de Oliveira

Credit imagine: Getty Images

Eric de Oliveira a fost printre cei mai buni fotbaliști străini care au evoluat vreodată în Liga 1. În cele 222 de meciuri disputate pentru Gaz Metan Mediaş, Pandurii Târgu Jiu, Farul Constanţa şi FC Voluntari, Eric a marcat 66 de goluri, fiind cel mai bun marcator străin din istoria campionatului românesc.
Ajuns la 36 de ani, Eric s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut, după despărțirea de Gaz Metan Mediaș. Brazilianul trăiește însă în România și este foarte atent la ceea ce se întâmplă în fotbalul autohton.
Citește și:

Eric l-a desemnat pe Darius Olaru drept cel mai bun jucător din Liga 1

Rugat să-și spună părerea despre fotbaliștii din Liga 1 care îl impresionează în mod deosebit, Eric a recunoscut că sunt puțini jucători de mare valoare, dar l-a ales în cele din urmă pe Darius Olaru, mijlocașul celor de la FCSB. Eric a remarcat și doi tineri de mare perspectivă: Octavian Popescu și Antonio Sefer.
"Nu aş vrea să fiu răutăcios, dar e foarte greu să te uiţi în Liga 1 cu poftă în ziua de azi, să urmăreşti pe cineva. Mie îmi place, nu doar prin faptul că am fost prieteni, mi se pare un jucător peste România, peste Liga 1, Darius Olaru. Face ambele faze, defensivă şi ofensivă, dă gol, dă pasă.
Însă, vorbind de tehnică, Octavian Popescu este un copil la 1 la o mie, îmi place foarte mult. Mie îmi place foarte mult de copilul de la Rapid (n.r.- Antonio Sefer)", a spus Eric pentru Look Sport.
Darius Olaru și Octavian Popescu vor fi probabil următoarele produse de export ale celor de la FCSB. De altfel, despre ambii s-a scris că sunt curtați de echipe din campionate puternice, astfel că nu ar fi exclus ca aceștia să plece chiar din vară din Liga 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo