Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Exclusiv | Lucian Goian, tranșant privind situația de la Dinamo: "Aș prefera să retrogradeze"

Nicu Savin

Publicat 21/01/2022 la 15:45 GMT+2

Lucian Goian a oferit un amplu interviu pentru Eurosport, în care a abodat și subiectul legat de situația dramatică în care se află Dinamo, fosta sa echipă. În opinia sa, clubul din Ștefan cel Mare nu are mari șanse de a reveni pe linia de plutire și cea mai bună soluție ar fi ca gruparea alb-roșie să o ia de la capăt, din Liga a 2-a sau chiar de mai jos.

Lucian Goian, interviu exclusiv pentru Eurosport

Credit imagine: Eurosport

Dinamo continuă să trăiască într-o agonie care pare fără sfârșit, iar salvarea clubului este departe. Mai mulți oameni legați sufletește de clubul din Ștefan cel Mare sunt de părere că cel mai bine pentru echipă ar fi să o ia de jos, să se construiască un proiect sănătos pentru viitor.
De aceeași părere este și Lucian Goian, cel care a îmbrăcat tricoul "câinilor" în trecut, câștigând 3 trofee: titlul în Liga 1 (2006-2007), Cupa României (2004-2005) și Supercupa României (2005-2006).
"Am văzut că circulă prin presă varianta ca Liga 1 să revină la 18 echipe ca să se salveze Dinamo. Eu aș prefera să retrogradeze ori să înceapă de la zero, din Liga a 4-a cum a făcut Rapidul, să renască un Dinamo curat, un Dinamo puternic. Am înțeles, Dinamo nu a fost niciodată în Liga a 2-a, dar sunt momente grele la echipă și nu e bine să fie așa în continuare", a spus Lucian Goian în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Citește și:

Lucian Goian: "La Cluj se dă ora exactă în fotbalul românesc"

Vorbind despre lupta la titlu, Lucian Goian consideră că CFR Cluj are mari șanse de a cuceri al 5-lea titlu consecutiv, deși o victorie a celor de la FCSB în derby-ul de duminică ar putea relansa lupta.
"CFR Cluj a câștigat 4 titluri consecutive și este aproape de al 5-lea, deci putem spune că în acest moment ora exactă în fotbalul românesc se dă de la Cluj. Depinde foarte mult ce se va întâmpla în derby-ul FCSB - CFR, pentru că o victorie a CFR-ului cred că va stabili în proporție de 90% campioana.
CFR este o echipă foarte puternică, din foarte multe puncte de vedere.Din punct de vedere administrativ stau foarte bine, s-au întărit și cu președintele Cristi Balaj, un om cu experiență în fotbal, plus oamenii din garda veche care sunt acolo. Au un antrenor foarte bun, care a construit o echipă puternică, pragmatică. Nu este o echipă care joacă un fotbal spectacol, dar este o echipă care își îndeplinește obiectivul. Cred că CFR este este favorită în derby-ul cu FCSB, este echipa mai matură. Dacă stăm să luăm fiecare jucător individual, valorile sunt echilibrate, dar ca și echipă, ca și putere a grupului, cred că CFR-ul are un plus.", a adăugat Goian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo