Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV. Steaua va juca barajul pentru Liga 1!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/05/2022 la 19:50 GMT+3

Federația nu poate îngrădi un drept al echipei obținut pe teren. Steaua, locul 4 în Liga 2, urmează să joace cu echipa clasată pe locul 13 în primul eșalon. Aceasta va fi, cel mai probabil, Chindia

Steaua Bucuresti

Credit imagine: facebook

Veste excelentă pentru suporterii Stelei! Echipa aflată în Liga a doua va juca barajul pentru promovare în prima ligă, desi în momentul de față nu a primit licență pentru primul eșalon.
Steaua e pe locul 4 în liga a doua și, indifferent de rezultatul din ultima etapă, cu Hermanstadt, nu mai poate urca sau coborî. În aceste condiții, echipa Clubului Sportiv al Armatei și-a obținut pe teren dreptul de a participa la baraj! Federația Română de Fotbal nu a dat niciun comunicat oficial privind participarea sau neparticiparea Stelei la barajul de promovare-retrogradare.
Conform surselor Eurosport, președintele CSA Steaua, Răzvan Ștefan Bichir, însoțit de juriștii clubului, s-a întâlnit luni, la sediul FRF, cu reprezentanții federației. Steaua și-a expus dorința de a juca barajul.
”Echipa a jucat toate meciurile pe teren, a obținut acest drept pe merit sportiv și trebuie lăsată să joace. Dacă apoi se va considera că nu avem drept să activăm în prima ligă, rămâne de văzut. Dar înainte de toate, trebuie să jucăm până la capăt pe teren”, au spus jucătorii echipei din Ghencea, după ce au învins în ultima etapă de campionat cu 2-0 pe Unirea Slobozia.

Steaua a amenințat că va merge la TAS

Dacă nu va primi dreptul de promovare, Steaua a amenințat că va ataca decizia FRF la Tribunalul de Arbitrja Sportiv de la Lausanne. ”UEFA și FIFA nu interzic unui club departamental să joace în prima ligă. Nu se face nicăieri referire la așa ceva. Sunt o grămadă de cluburi în lume, în aceeași situație”, au spus oficialii din Ghencea, conform surselor Eurosport.
”Legea Sportului din România e prost făcută”.
Gabi Balint, fostul international al Stelei, marcator în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, a luat și el partea clubului militar. ”Există o lege a sportului pe care s-a mers. Nu sunt de acord cu ea, nu e normală, știu când a apărut și de ce a apărut. Ce au făcut cei sponsorizați de Primării? Au găsit o chichiță, au ajuns la un parteneriat cu firme care aparțin cumva tot de stat și au rezolvat problema. E o confuzie, ori vorbim de bani publici, ori nu mai vorbim de bani publici în sport. Sportul va muri fără bani publici”, a declarat recent Gabi Balint la DigiSport.

Steaua îndeplinește toate condițiile de licențiere, mai puțin una singură!

Conform unor surse din FRH, dosarul de licențiere depus de CSA Steaua pentru sezonul viitor, este bine pus la punct. Clubul din Ghencea a îndeplinit toate condițiile, mai puțin una. Este vorba de cea din articolul 11, care privește forma de organizare a clubului.
”Solicitantul de licență pentru participarea la Campionatul Național Liga 1 trebuie să fie o persoană juridică organizată ca o asociație fără scop patrimonial sau societate comercială pe acțiuni, conform articolului 31 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000.

Baraj cu Chindia în Ghencea?

Steaua ar putea întâlni Chindia Tîrgoviște în barajul pentru promovare în prima ligă. În momentul de față, dâmbovițenii sunt pe locul 13 în Liga 1, cu o etapă înainte de final. Sunt toate șansele ca Dinamo să rămână pe locul 14 având în vedere că echipa lui Emil Săndoi are un punct mai mult în clasament, iar în ultima etapă Chindia are o misiune relativ ușoară, urmând să întâlnească pe teren propriu pe Gaz Metan Mediaș, ultima clasată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo