Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul - CFR Cluj 0-2 | Ardelenii au ajuns la 8 victorii consecutive fără gol primit în Liga 1

Nicu Savin

Publicat 16/12/2021 la 22:33 GMT+2

CFR Cluj a obținut o victorie extrem de importantă în ultimul meci al etapei a 20-a din Liga 1. Campioana a câștigat cu 2-0 în deplasare cu Farul și a refăcut diferența de 8 puncte față de FCSB în fruntea clasamentului.

Valentin Costache, CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

Victoria FCSB-ului din derby-ul cu Rapid punea ceva presiune pe CFR Cluj, care avea în față o deplasare extrem de dificilă, cu Farul. Meciul a început cu o ocazie uriașă a gazdelor, Manea scoțând de pe linia porții o minge trimisă de Jefte Betancor, la care Hindrich era bătut.
Constănțenii au continuat să fie mai periculoși și același Jefte a mai avut câteva situații bune de a deschide scorul, însă fie imprecizia sa, fie intervențiile portarului ardelenilor au păstrat tabela intactă. Golul a venit însă în poarta lui Aioani. În minutul 37, Costache a pătruns excelent în careu și a trimis un șut impecabil la colțul lung, aducând echipa lui Dan Petrescu în avantaj.
Citește și:

Farul - CFR Cluj 0-2 | Ardelenii au 8 victorii consecutive fără gol primit în Liga 1

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar în partea secundă CFR a făcut ceea ce știe mai bine, să se apere exact, de cele mai multe ori ținând mingea departe de propria poartă. Jefte l-a pus din nou la încercare pe Hindrich în minutul 54, dar portarul de numai 19 ani a avut o intervenție perfectă.
Goalkeeperul CFR-ului a avut o paradă splendidă și la șutul bun al lui Ciobanu din minutul 63, ceea ce a fost practic ultima șansă cât de cât importantă a Farului de a egala. CFR a gestionat bine finalul de meci și Chipciu a pus punctele la adăpost în minutul 90, cu un șut plasat din interiorul careului.
Așadar, CFR a obținut a 8-a victorie consecutivă în Liga 1, toate aceste succese fiind reușite fără gol primit. Ultima dată când CFR-ul a scos mingea din plasă se întâmpla la înfrângerea cu Rapid din urmă cu două luni.
În urma acestui rezultat, diferența dintre CFR și FCSB a crescut din nou la 8 puncte în favoarea campioanei. De partea cealaltă, Farul rămâne pe locul 7, la două puncte dinstanță de Rapid și Universitatea Craiova, ultimele două formații clasate pe loc de play-off.
În ultima rundă programată în 2021, CFR va juca acasă cu FC Argeș, iar Farul se va deplasa pe terenul lui Dinamo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo