Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB atacă Europa cu două transferuri stelare! 3 milioane de euro pentru doi jucători care să îl facă uitat pe Coman

Cristian Mihală

Actualizat 15/04/2024 la 09:30 GMT+3

Ca și campioană în Superliga, FCSB își face planurile pentru a ataca grupele unei competiții europene. Cu o parte din banii primiți pe Florinel Coman, roș-albaștrii vor să îi aducă în vară pe Philip Otele (CFR) și pe Marius Ștefănescu, de la Sepsi.

Florinel Coman (FCSB)

Credit imagine: Getty Images

FCSB va fi noua campioană a României, formația lui Charalambous având un avans de 13 puncte față de locul secund, după 4 partide jucate din play-off.
Marea miză a roș-albaștrilor va fi participarea în cupele europene. Despre Champions League probabil nu va putea fi vorba, în play-off urmând a întâlni o formație superioară la toate capitolele, dar calificarea în acea fază ar garanta prezența în grupele Europa League.
Pe lângă banii veniți de la UEFA, formația din capitală va mai primi un "bonus" uriaș grație transferului lui Florinel Coman. Cel mai bun jucător din Superliga o va părăsi pe FCSB, după 7 ani, golgheterul român urmând a ajunge la Al-Duhail, din Qatar. Arabii vor plăti clauza de reziliere (5 milioane de euro), fotbalistul urmând a avea un salariu stagional de 2 milioane de euro.

Planul lui FCSB pentru înlocuirea lui Florinel Coman

Evident, fără Coman (18 goluri și 11 pase decisive în acest sezon) misiunea de a ajunge în grupele unei competiții europene va fi mult mai complicată, dar oficialii de la FCSB pregătesc mutări importante pentru a contrabalansa pierderea celui mai bun jucător.
Astfel, conducerea roș-albaștrilor a anunțat la Primsport că o parte importantă din suma obținută din transferul celui supranumit "Mbappe" va merge către achiziții, Philip Otele fiind marele pariu al liderului.
Nigerianul lui CFR Cluj a marcat 13 goluri și a dat 6 pase decisive în sezonul regular, iar FCSB e gata să pună la bătaie 1,5 milioane de euro pentru transferul său. Adus gratis de la UTA vara trecută, africanul a "explodat" în această stagiune și ar reprezenta o afacere excelentă pentru ardeleni, dar rămâne de văzut în ce măsură Dan Petrescu, viitorul antrenor, va fi de acord cu cedarea unui jucător atât de important la o rivală.
În egală măsură, FCSB a anunțat că îl monitorizează și pe Marius Ștefănescu, atacantul de bandă de la Sepsi. Unul dintre cei mai scunzi jucători din Superligă, acesta are o viteză excelentă și poate juca în ambele flancuri. Ca și Otele, a impresionat în actualul sezon, când a marcat 11 goluri în sezonul regulat. În schimbul lui, roș-albaștrii sunt dispuși să pună la bătaie o sumă similară ca pentru jucătorul CFR-ului, 1,5 milioane de euro.
Până să își facă planurile pentru sezonul viitor, FCSB se va concentra pe derbyul cu Rapid, de sâmbătă, roș-albaștrii având de luat o revanșă în fața rivalei, după ce giuleștenii s-au impus cu 5-1 și 4-0 în ultimul an în confruntările directe. Un succes contra giuleștenilor și jocul rezultatelor pot face din FCSB campioana României încă de duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo