Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul care a refuzat cele mai tari 3 echipe din Superligă, alegând să rămână în Grecia

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/09/2022 la 22:09 GMT+3

Dorit de cele mai tari trei echipe din România, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, Dorin Rotariu a preferat să rămână în Grecia, la Atromitos. Unchiul său, Iosif Rotariu, a povestit despre negocierile purtate în vară.

Dorin Rotariu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Într-o intervenție la Digisport, Iosif Rotariu, unchiul fotbalistului trecut pe la Poli Timișoara și Dinamo a vorbit despre echipele pe care le-a refuzat nepotul său în această vară, cele ce s-au clasat pe podiumul primei ligi a României în sezonul precedent, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

Dorin Rotariu a ales Atromitos

Fiind legitimat la Ludogorets, alături de care a semnat în urmă cu un an, Dorin Rotariu nu a prins decât 10 partide în tricoul bulgarilor, timp în care a reușit să marcheze o dată și să ofere o pasă decisivă și din ianuarie evoluează în Grecia, la Atromitos, unde a fost împrumutat pe o perioadă de un an și jumătate în schimbul sumei de 100 de mii de euro.
În campania de transferuri recent încheiată, atacantul de 27 de ani a fost dorit intens de patronul celor de la FCSB, care a anunțat public la acel moment că l-a ofertat pe jucătorul trecut pe la marea rivală, Dinamo. Discuțiile nu s-au concretizat, iar unchiul fotbalistului, Iosif Rotariu, a menționat că pe lângă vicecampioana României, nepotul său a fost dorit atât de Dan Petrescu la CFR Cluj, cât și de Universitatea Craiova.
"Dorin joacă la Atromitos, se pregătește, e foarte bine. S-a acomodat cu ritmul din străinătate, e de mulți ani afară, s-a maturizat. A fost cerut insistent de antrenorul de la Atromitos, cei de la club sunt foarte mulțumiți. Se simte foarte bine acolo.
El a fost căutat de primele trei echipe din România. FCSB, CFR și Craiova. A refuzat, pentru că a avut experiențe în România, știe ce este în România. În străinătate are toate condițiile necesare de pregătire. Noi încă nu suntem la nivelul echipelor din Grecia sau Turcia. Ritmul antrenamentelor e mult mai bun decât în România.
Nu cred că a fost urmărit de staff-ul echipei naționale. Eu m-aș fi așteptat să fie convocat", a spus Iosif Rotariu.
Citește și:

Cariera lui Dorin Rotariu

Ținând cont de spusele fostului internațional român, Iosif Rotariu, Dorin ar trebui să fie un fotbalist cu cifre foarte bune în campionatele din străinătate, pentru că în România nu a mai evoluat din ianuarie 2017, de pe vremea când Club Brugge plătea către Dinamo București 2,2 milioane de euro pentru extrema dreaptă.
Totuși, cifrele contrazic interesul foarte ridicat pe care unchiul său l-a menționat, pentru că Dorin Rotariu doar la Astana și la Royal Mouscron a avut perioade bune. Pentru formația din Kazakhstan a marcat 10 goluri și a oferit 10 pase decisive în 63 de partide, iar pentru belgieni a marcat de 11 ori și a oferit 5 assist-uri în 30 de meciuri. În rest, pentru Club Brugge, AZ Alkmaar și Atromitos nu a marcat decât de trei ori (o singură dată pentru fiecare).
Atromitos e pe locul 5 în campionatul Greciei, cu 8 puncte în 5 etape, iar Dorin Rotariu este utilizat mai mult din postura de jucător venit de pe banca de rezerve. Conform Transfermarkt, cota acestuia a avut un vârf de 2,5 milioane de euro în vara anului 2017, însă în prezent este estimat la doar 500 de mii de euro. Are 10 selecții în naționala de seniori a României, pentru care a izbutit să înscrie o dată, într-o partidă amicală cu Suedia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo