Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi este convins că Dinamo nu va retrograda: "Din informaţiile pe care le am, vor fi 18 echipe în Liga 1"

Alex Masgras

Publicat 25/12/2021 la 11:41 GMT+2

Mirel Rădoi, fostul selecționer al României, este de părere că Dinamo va rămâne în Liga 1, indiferent de locul în clasament pe care îl va ocupa la finalul acestui sezon.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Getty Images

Dinamo va rămâne în Liga 1! Asta crede Mirel Rădoi, fostul selecționer al României. Acesta este convins că echipa din Ștefan cel Mare nu va retrograda, indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul acestui sezon.
Rădoi susține că are informații în acest sens, iar din sezonul viitor, Liga 1 va avea 18 echipe, în cazul în care Dinamo nu va reuși să se salveze de la retrogradare:
"Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informațiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât şi televiziunile... Ca un brand atât de puternic să retrogradeze", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.
În cazul în care Mirel Rădoi va avea dreptate, istoria se va repeta. Din sezonul 2020/21, în Liga 1 au apărut alte două echipe, numărul lor ajungând la 16. Din cauza pandemiei, Dinamo nu a putut să își dispute toate restanțele din playout, terminând pe loc de retrogradare. Cu toate acestea, formatul cu 16 echipe a reprezentat salvarea pentru dinamoviști, care au rămas în Liga 1.
De acest nou format a beneficiat și Chindia Târgoviște, care ar fi retrogradat dacă Liga 1 rămânea cu 14 echipe. În schimb, Chindia a jucat barajul pentru Liga 1 contra celor de la CS Mioveni și a rămas în prima divizie.
În acest moment, Dinamo se află într-o situație extrem de dificilă. La finalul anului 2021, după 21 de etape din sezonul regulat, echipa din Ștefan cel Mare se află pe locul 15, cu 12 puncte, la un singur punct avans față de ultima clasată, Academica Clinceni.
Premier League Today

Flavius Stoican, noul antrenor al lui Dinamo care va încerca salvarea de la retrogradare

După ultimul meci al anului al lui Dinamo, cel cu Farul, echipa din Ștefan cel Mare l-a demis pe Mircea Rednic, care a fost înlocuit de Flavius Stoican. Mircea Rednic a condus echipa în 12 partide din cele 21, bilanțul lui fiind de o victorie, 3 egaluri și 8 eșecuri. După întâlnirea cu Farul, el a evidențiat că echipa a avut și ghinion în unele partide, din moment ce a pierdut 7 puncte după minutul 90. Tot după întâlnirea de aseară, "Puriul" anunțase că dă afară 14 jucători, iar el va putea fi tras la răspundere de conducerea clubului abia din ianuarie, când ar fi urmat să se vadă cu adevărat munca lui.
În locul acestuia a fost preferat Flavius Stoican, care va avea misiunea de a redresa situația dezastruoasă în care se află echipa. Stoican a mărturisit că este conștient de situația delicată în care a preluat clubul, dar că este încrezător că împreună cu jucătorii o va scoate la capăt. Mirel Rădoi este convins că Stoican este omul potrivit, care o poate scoate pe Dinamo din situația dificilă pe care o traversează:
"Da! Eu îl ştiu pe Stoican şi nu doar că suntem din acelaşi oraş şi suntem prieteni. Îl ştiu ca antrenor. Am participat la antrenamente conduse de el şi este tipul care poate scoate Dinamo, chiar dacă o să zică multă lume că nu are experienţă. Este tipul care se poate face plăcut în orice vestiar, în faţa oricărui grup şi se poate impune prin mai multe metode. Şi să fie diplomat, poate să îşi arate cealaltă faţă şi să fie un tip al dracului, aşa cum zicem noi oltenii", a mai declarat Mirel Rădoi pentru aceeași sursă.
Flavius Stoican este la al 3-lea mandat pe banca lui Dinamo. Antrenorul de 45 de ani a mai pregătit echipa din Ștefan cel Mare în perioadele septembrie 2013 - martie 2014 și martie - mai 2015.
Program Premier League Boxing Day 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo