După ce l-a cedat pe Rareș Ilie la Nice pentru 5 milioane de euro, Rapid pariază pe un tânăr fotbalist pentru care Fiorentina plătea 2 milioane de euro, în 2020. Louis Munteanu a impresionat în tricoul lui Viitorul, iar gruparea viola a reușit să îl transfere, în urmă cu doi ani.
Acum, atacantul va ajunge sub formă de împrumut la Rapid, anunță Digi Sport, care notează că impresarul jucătorului, Pietro Chiodi, a sosit la București pentru a perfecta ultimele detalii ale mutării.
Un atu în această trecere în Giulești a talentatului vârf l-a reprezentat relația excelentă avută de Mutu cu oficialii fostului său club. Rapid îl va aduce astfel sub formă de împrumut pe atacant, urmând a avea și o opțiune de cumpărare.
Romanian Liga I
Rapid, primul eșec după 3 victorii în SuperLigă! A pierdut cu Petrolul, după o gafă a lui Moldovan
13/08/2022 LA 20:48
Louis Munteanu mai are contract cu Fiorentina până în 2025, dar nu a convins până acum. El a jucat aproape exclusiv la "Primavera", formația de tineret a clubului din Florența.

Louis Munteanu, transferat la Fiorentina pentru o sumă uriașă

Hagi a făcut din Viitorul o formație care exportă pe sume impresionante, clubul de la malul mării reușind în ultimii 7 ani să vândă fotbaliști de peste 25 de milioane de euro.
Ultimul pe lista plecărilor pe sume uriașe pentru fotbalul românesc a fost Louis Munteanu. În vârstă de 18 ani în 2020, când s-a realizat transferul, vârful a făcut pasul spre fotbalul mare după ce a reușit 3 goluri în 9 partide acum trei sezoane, în Liga 1.
Talentul lui a fost reperat imediat de cluburile din Vest, iar Fiorentina l-a urmărit atât în Liga 1, dar și în Liga Elitelor. După ce s-au grăbit cu Ianis Hagi, care nu a dat randamentul scontat la Florența, gruparea italiană era convinsă că de data asta va da lovitura. Ca atare, i-a făcut o ofertă de nerefuzat lui Hagi, de două milioane de euro, pe care "Regele" a acceptat-o imediat.
Din păcate pentru el, Louis Munteanu nu a devenit o variantă pentru prima echipă a grupării din Florența, fizicul său precar fiind una dintre explicații. Acum, odată cu revenirea în fotbalul românesc, atacantul de 20 de ani are șansa să își relanseze cariera.
Romanian Liga I
Rapid, aproape de a-l transfera pe "noul Rareș Ilie"! Dezvăluirea celui care l-a descoperit pe Rareș
12/08/2022 LA 15:15
Romanian Liga I
Adrian Mutu, încrezător înainte de derby-ul Petrolul - Rapid! "Ne așteaptă o atmosferă încinsă"
11/08/2022 LA 16:21