Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Omrani, la FCSB după 4 ani! Cum a ratat transferul în 2018, după un scandal uriaș

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/09/2022 la 18:52 GMT+3

Billel Omrani putea ajunge la FCSB încă de acum patru ani, însă un mare scandal a făcut ca acesta să rămână la CFR Cluj. Algerianului i s-a falsificat semnătura, însă a renunțat la proces după ce ardelenii i-au făcut o ofertă mai bună decât cea a bucureștenilor.

Billel Omrani (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Billel Omrani a fost anunțat astăzi ca fiind noul atacant al vicecampioanei FCSB, la 3 luni de la momentul despărțirii de CFR Cluj. Transferul se putea realiza încă din 2018, însă a fost un scandal imens privind falsificarea semnăturii algerianului pe un contract de prelungire cu formația ardeleană. CFR Cluj a fost amenințată inclusiv cu retrogradarea, însă părțile s-au înțeles în cele din urmă când lui Omrani i s-au propus beneficii financiare mai mari decât câștiga înainte și a semnat într-adevăr un nou contract cu feroviarii.

CFR Cluj i-a falsificat semnătura

A fost un întreg scandal, pentru că algerianului îi expirase perioada contractuală cu CFR Cluj și patronul FCSB îl aștepta la negocieri. Clujenii au scos atunci un document care atesta prelungirea contractului cu atacantul, spunând că Omrani nu este liber de contract și dacă va semna cu o altă echipă, este pasibil de suspendare. Impresarul fotbalistului, Emmanuel de Kerchove, a declarat că semnătura de pe contractul CFR-ului este falsă și a cerut inclusiv o expertiză grafoscopică care să ateste acest lucru.
"Îi cer scuze patronului FCSB, dar nu e vorba de bani aici, noi ne-am gândit la cariera fotbalistului. Dacă Omrani semna cu FCSB, atunci risca suspendarea, chiar dacă el nu a semnat nimic! Este halucinant să ai un contract fals și să fii pedepsit dacă semnezi un contract valabil cu o altă echipă.
Vă garantez că litigiul nu se va încheia aici. Și vom merge până la capăt. De asta Franța are astfel de jucători, pentru că aici lucrurile stau altfel. Regulamentul spune că, în cazul unei semnături false, un club se pedepsește până la retrogradarea în ligile inferioare. Sper ca cei în măsură să citească și să schimbe lucrurile astea”, declara De Kerchove la acea vreme.
Expertiza obținută a confirmat spusele impresarului, însă campioana României a contestat, prelungind perioada de litigiu în favoarea clubului. Inclusiv după contestație, concluzia a fost aceeași, însă Omrani tot nu a mai ajuns la FCSB.

Clujenii l-au atras cu o ofertă peste cea a rivalei din campionat

Billel Omrani a rămas la Cluj-Napoca chiar și în urma acestui conflict pe care l-a avut cu clubul, asta pentru că ardelenii ar fi egalat sau chiar au plusat față de oferta pe care atacantul o avea pe masă din partea FCSB. Fotbalistul a renunțat la litigiu și a preferat să rămână în Gruia, fără să mai piardă timp cu procese, comisii și alte amânări care l-ar fi făcut să decadă pe plan sportiv.
"De ce am semnat cu CFR? Pentru a nu periclita activitatea sportivă a lui Omrani. Mai ales că la comisie lucrurile sunt foarte ciudate. Acest caz se judecă din ianuarie iar în martie s-au depus expertizele cerute de către comisie, cu acordul celor două părți, pentru desemnarea expertului. Respectiva expertiză a ieșit, CFR a contestat, s-a reexaminat și a ieșit tot semnătură falsă. Iar acum, cei de la comisie au amânat din nou", a explicat, în 2018, impresarul fotbalistului.
Campioana l-a semnat atunci pe o perioadă de 3 ani, securizând astfel o posibilă mutare la rivala din campionat, iar în ianuarie 2021, când jucătorul intrase în ultimele 6 luni contractuale și se putea înțelege cu o altă formație, CFR Cluj i-a propus o nouă prelungire valabilă până în vara anului 2022, iar Omrani a acceptat.
În total, Billel Omrani a strâns 209 partide în tricoul clujenilor, a marcat 47 de goluri și a oferit 42 de pase decisive, fiind decisiv în mai multe rânduri, astfel că performanțele majore ale clubului ardelean din ultimii ani pot fi puse și pe seama acestuia.
Citește și:

Omrani este noul atacant al FCSB

Vicecampioana României a bifat al 11-lea transfer în acest start de sezon, conducerea anunțând că s-a înțeles cu atacantul care a fost dorit de mulți ani la echipă. Conform declarațiilor patronului echipei, Billel Omrani va avea un salariu lunar de 20 de mii de euro și perioadă contractuală de un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani.
S-a născut în Franța, a învățat fotbalul în Franța, a jucat în Ligue 1 și la selecționatele U17, U18 și U19 ale francezilor, însă a decis în cele din urmă să reprezinte Algeria. La naționala africanilor are o singură selecție, chiar în urmă cu trei luni, când a debutat într-o partidă amicală jucată de africani împotriva naționalei din Iran.
Ultima echipă la care a evoluat a fost CFR Cluj, alături de care a câștigat campionatul, însă ultimul joc pe care l-a disputat a fost în urmă cu aproximativ patru luni, pe 15 mai, când trupa lui Dan Petrescu a câștigat în fața propriilor fani cu Universitatea Craiova și și-a adjudecat matematic cel de-al 5-lea titlu consecutiv.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo