Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Edi Iordănescu după câteva zile agitate la FCSB! Ce a spus tehnicianul roș-albaștrilor

Alex Masgras

Publicat 19/10/2021 la 19:41 GMT+3

Edi Iordănescu, antrenorul celor de la FCSB, a vrut să lămurească anumite lucruri după ce în spațiul public s-a speculat despre jocul echipei, în contextul în care mai mulți jucători s-au infectat cu COVID-19.

Edi Iordănescu (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB a avut parte de câteva zile agitate în ultima perioadă. După ce în primă fază, Edi Iordănescu și cei din staff-ul său au fost depistați pozitiv cu COVID-19, mai mulți jucători din lotul echipei s-au infectat cu virusul.
La partida din weekend cu CS Mioveni, FCSB a avut doar 13 jucători disponibili, pe banca de rezerve luând loc doar un jucător de câmp și un portar. În ciuda acestor probleme, FCSB a câștigat partida de la Buzău cu scorul de 3-0 și a ajuns la 5 victorii consecutive în campionat și 6 în toate competițiile.
Cu toate acestea, în spațiul public au apărut mai multe informații despre faptul că jocul echipei nu este pe placul conducerii clubului, iar Edi Iordănescu a vrut să lămurească speculațiile apărute în ultima vreme.

Edi Iordănescu, reacție după câteva zile agitate la FCSB

După ce inițial voia să aștepte prima conferință de presă care va participa după ce se va vindeca, Edi Iordănescu nu a mai avut răbdare și a vrut să clarifice lucrurile încă de pe acum. Acesta a postat un mesaj lung pe pagina sa de facebook în care a vorbit despre obiectivele sale la FCSB și despre problemele cu care s-a confruntat echipa din punct de vedere al accidentărilor.
"Am crezut ca am liniște in izolare. M-am înșelat. Am spus ca vom clarifica la prima conferința orice problema, doar ca “uraganul” mediatic si speculațiile din ultimele zile, mă obliga sa subliniez anumite lucruri. Nu e tocmai profesionist sa o fac pe facebook, dar e un mijloc la care am mai apelat.
Sunt antrenorul care mereu a ținut foarte mult la mediul din jurul echipei. Sa fie un mediu profesionist, de munca, disciplina, seriozitate, dar si liniște pentru echipa. Liniște este exact ce echipa/băieții au mai mare nevoie in aceste momente foarte grele. E un context foarte dificil si trebuie sa ne regrupam si sa ne îngrijim de sănătatea jucătorilor si să-i recuperam. Rezultatele ne ajuta, trebuie si noi cei din jur sa lucram pentru aceasta liniște, așadar de la mine nu o să iasă subiecte senzaționale de presa, pentru ca nu este asta stilul meu.
Edi Iordănescu, antrenorul celor de la FCSB
Campionatul se câștiga cu puncte. Când ești pe locul 9 la 12 puncte de locul 1, e mai greu sa vorbești de orice altceva decât sa încerci sa recuperezi puncte. Meseria mea înseamnă rezultate. Mă interesează performanta și trofeele, asta caut și pentru asta muncesc. Asta cere eficiență. Restul e un lux în acest moment. Și acum după 6 victorii consecutive (5 in campionat), suntem încă în afara luptei. Primul pas rămâne să intram efectiv in lupta pentru titlu și nu doar la nivel declarativ. Deci suporterii să stea liniștiți pentru că știu ce am de făcut.
Orice antrenor din lume își dorește să câștige meciuri și echipa lui să joace cât mai bine. Istoricul mă apară. Echipele unde am antrenat și-au atins obiectivele și în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv. Dar asta a venit în timp și in baza unui proces de munca și nu bătând din palme. Am mare încredere ca aceasta echipa poate juca fotbal de calitate. Dar pentru asta trebuie să avem jucătorii apți. (de când am venit, nu am nici măcar un antrenament cu toți jucătorii, ba mai mult, jucători cu calitate si foarte importanți pentru echipa au lipsit). Nu cred că mai cazul să-i menționez pentru că îi știm cu toții. Am avut constant 13-14-15 jucători maxim la antrenamente. Metodica a fost aplicata pe situație.
În pauzele pentru echipa națională (perioada foarte importanta pentru orice antrenor) am avut 9-10 jucători. Am fost nevoit să apelez la niște copii de 16 ani. Deci nu mint pe nimeni si nu fac promisiuni fără acoperire. Totul vine în timp. Într-un context mai favorabil si cu multa munca. Toți jucătorii din sezonul trecut de la mijloc în sus, acum fie au plecat, fie au fost sau încă sunt accidentați. Pt mine posesia rămâne doar un mijloc de a ajunge la poarta adversa, de a marca goluri și a câștiga meciuri, nu o garanție a succesului. Pentru obiectivul nostru, câștigarea campionatului, trebuie sa fim eficienți și să adunăm puncte. Restul se construiește în timp. În iarna putem avea un prim moment de analiză generala și prime concluzii. Până atunci totul e multă filozofie!", a spus Edi Iordănescu.
După 12 etape, FCSB se află pe locul al doilea în Liga 1, cu 24 de puncte, la egalitate cu ocupanta locului 3, FC Voluntari și la 6 puncte de liderul campionatului, CFR Cluj.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo