Derby-ul FCSB – Dinamo, încheiat cu un scor incredibil, 6-0 în favoarea gazdelor, s-a dezechilibrat în minutul 37, după ce Steliano Filip a văzut direct cartonașul roșu.
Arbitrul a luat o decizie controversată și a fost criticată în termeni duri și de jucătorul echipei Dinamo.
"Cum să fie cartonaș roșu? A văzut un stadion întreg, o țară întreagă ce s-a întâmplat. Nu am venit să critic arbitrajul, nu îmi stă în caracter, dar sunt dezamăgit pentru că și-a bătut joc. Și-a bătut joc de niște familii, de suporterii aceștia minunați. Îmi dai galben, nu roșu. Cred că VAR-ul ar fi cea mai bună soluție, e clar. La faultul respectiv ar fi fost maximum galben.
Romanian Liga I
Papură, interimar, după demisia lui Rădoi, dar şefii Craiovei pregătesc aducerea unui nume "greu"
IERI LA 05:55
Eu îmi reproșez că mi-am lăsat coechipierii în 10, am îngreunat situația", a comentat Steliano Filip după joc.
https://i.eurosport.com/2021/01/23/2977153.jpg
După ce a văzut cartonașul roșu, Steliano Filip s-a dus la arbitru să-i ceară explicații, Jocul s-a reluat apoi după vreo 5 minute de tensiuni. Fotbalistul echipei Dinamo a dezvăluit ce a discutat în acele momente cu Istvan Kovacs.
"Am stat pe teren ca să întreb de ce mă elimină. A fost acolo un meleu, nu știu ce s-a întâmplat. L-am întrebat, dar nu a vorbit, știe toată lumea că e un arbitru arogant. Mi-a spus ca am trei minute să ies de pe teren, altfel oprește meciul.
Am mai pățit așa cu el și la meciul cu Mioveni. Cu Mioveni îmi striga să nu fac fault, nu am făcut și am luat gol. Nu vreau să dau în el, dar aroganța cu care ne tratează. Probabil o să treacă în raport că se simte amenințat, doar e Istvan", a declarat Steliano Filip.

FCSB a avut 4-0 încă din primele 45 de minute

Derby-ul FCSB – Dinamo București din etapa a 8-a în Liga 1 s-a încheiat cu un rezultat greu de imaginat la începutul întâlnirii. Ambele grupări au suferit în prima parte a sezonului și nimic nu anunța un asemenea scenariu.
În fața a aproximativ 36.000 de spectatori, FCSB și-a anunțat intențiile ofensive de la bun început, dar nu a reușit să pună în pericol poarta lui Eșanu până în minutul 26. Atunci, Claudiu Keșeru a obținut o lovitură de la marginea careului. Tot el și-a potrivit balonul și a trimit un șut imparabil, direct în vinclu.
Dinamo a început să răspundă, dar atacurile au fost destul de firave. În minutul 37 avea să se petreacă și momentul cheie al jocului. Steliano Filip a văzut destul de ușor cartonașul roșu în minutul 37, iar echilibrul s-a rupt în totalitate. Băieții lui Dario Bonetti și-au pierdut luciditatea, iar FCSB a mai înscris încă trei goluri până la pauză, prin Octavian Popescu, Vinicius și Cordea. Ultimul a marcat din lovitură de la 11 metri.
Repriza a doua a început în aceeași notă cu finalul primei reprize, adică la discreția gazdelor. Împinși din spate de suporteri, care și-au dorit un scor cât mai drastic, FCSB a mai punctat de două ori până în minutul 65, prin Valentin Gheorghe și autogolul lui Ricardo Grigore. Scorul putea fi și mai mare, dar coșmarul echipei Dinamo a fost oricum de proporții.
Romanian Liga I
Cârţu a luat foc când a auzit ce a zis Rădoi despre el: "Bă, băiatule, nu vii tu să îmi spui asta"
IERI LA 05:37
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33