Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Universitatea Craiova caută investitori după ce Rotaru și-a anunțat retragerea! Variantele de pe lista primăriei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/12/2022 la 11:19 GMT+2

Universitatea Craiova va rămâne fără principalul investitor din vara anului viitor. Mihai Rotaru a anunțat deja că se va retrage din acționariatul clubului, iar Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, caută deja variante pentru înlocuirea omului de afaceri.

CS U Craiova

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
Universitatea Craiova se confruntă cu mari probleme, în urma deciziei lui Mihai Rotaru. Principalul investitor al clubului a anunțat că se va retrage din acționariat în vara anului 2023, atunci când expiră actuala contractul semnat inițial între el, Clubul Sportiv Universitatea Craiova și Primăria Craiova.
Cele trei părți au inițiat un acord în 2013, valabil timp de 10 ani, iar Rotaru nu dorește să mai continue. Totuși, el a anunțat că înțelegera a fost prelungită până în 2032, doar că se caută noi investitori. Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, știa despre plecarea patronului încă de acum un an și a început de atunci să caute înlocuitori potenți financiar, care să poată să susțină clubul, anunță digisport.ro.
Varianta pe care edilul o ia în considerare ar fi cu 20 de oameni de afaceri care să vină în locul celor trei care acum investesc la olteni. Mihai Rotaru, Adrian Andrici și Laviniu Beze se vor retrage cu toții în vara viitoare, însă posibilii înlocuitori ai acestora dau înapoi atunci când vine vorba de investit bani, mai scrie sursa citată.
Anunțul a venit la doar o zi după ce s-a scris că Universitatea s-ar fi înțeles cu Laurențiu Reghecampf, pentru ca tehnicianul să preia din nou echipa pe care a mai antrenat-o și în sezonul trecut. Rămâne de văzut dacă acordul rămâne valabil și în urma veștii plecării patronului. Echipa va petrece pauza de iarnă pe locul 5 în clasamentul SuperLigii, la 7 puncte de liderul Farul Constanța.
Mihai Rotaru a colaborat timp de 9 sezoane cu Universitatea Craiova, opt dintre acestea fiind petrecute în prima ligă. Echipa a câștigat două Cupe ale României, o Supercupă, iar în campionat s-a clasat de șase ori pe loc de cupe europene, fiind foarte aproape de a cuceri titlul într-unul dintre aceste sezoane. Universitatea a fost aproape de a se califica în grupele Conference League în acest sezon sub comanda lui Mirel Rădoi, dar a ratat la limită această performanță.
Citește și:

Mihai Rotaru și-a vândut afacerile din domeniul agriculturii

Decizia lui Rotaru vine la doar câteva luni după ce și-a vândut afacerile din domeniul agriculturii. El deține în continuare o afacere cu eoliene din care câștigă foarte mulți bani, însă nu dorește să îi mai riște la clubul de fotbal, în condițiile în care echipa nu a reușit să câștige niciun titlu în cei 9 ani de colaborare.
Este clar că omul de afaceri încă are o putere financiară mare, iar decizia lui nu s-a bazat pe acest lucru. Sursa citată mai menționează că banii câștigați din vanzarea de terenuri vor fi investiți într-o altă afacere mare, aflată pentru moment în dezvoltare, dar în care Uniunea Europeană are mare încredere.
Pe lângă lipsa performanțelor sportive, al doilea motiv pentru care Rotaru a luat decizia de a părăsi clubul este legată de comportamentul fanilor față de el. Mulți dintre aceștia i-ar fi adresat injurii, iar pe lângă acest lucru, nici măcar nu vin la stadion să încurajeze echipa.
Universitatea Craiova își caută antrenor, după demisia lui Mirel Rădoi, Rotaru pregătind astfel cel de-al treilea tehnician care să conducă echipa pe care o patronează. Balint și Rădoi au eșuat la Craiova, așa că oltenii o să înceapă noul an cu un antrenor nou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo