Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mihai Rotaru se retrage de la Universitatea Craiova! Anunțul care zguduie SuperLiga României

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/12/2022 la 10:22 GMT+2

Mihai Rotaru a anunțat că se va retrage de la Universitatea Craiova în vară. Vestea vine la doar o zi după ce patronul oltenilor s-ar fi înțeles cu Laurențiu Reghecampf, pentru ca tehnicianul să revină pe banca echipei unde a antrenat în sezonul trecut.

Suporteri Craiova

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
Universitatea Craiova rămâne fără principalul acționar, după ce Mihai Rotaru a anunțat că, din vară, se va retrage din această postură. La jumătatea anului viitor, contractul de asociere între societatea care se ocupă de clubul de fotbal, Primăria Craiova şi Clubul Sportiv Universitatea Craiova va expira, astfel că patronul a găsit ocazia perfectă pentru a renunța la club.
"Din vară nu voi mai continua, dar trebuie spus că s-a prelungit contractul de asociere cu Primăria și Clubul Sportiv până în 2032. Rămâne de văzut cine va investi", este anunțul pe care Mihai Rotaru l-a făcut pentru ProSport.
Acordul dintre cele trei părți a fost inițiat în 2013, iar valabilitatea acestui contract se întindea pe parcursul a 10 ani. Grupul oamenilor de afaceri se obliga să asigure bugetul clubului, Primăria din Craiova se ocupa de infrastructură (stadion și baza de antrenament), iar Clubul Sportiv Universitatea Craiova venea în asociere cu Universitatea Craiova, anunță sursa citată.
Mihai Rotaru a colaborat timp de 9 sezoane cu Universitatea Craiova, opt dintre acestea fiind petrecute în prima ligă. Echipa a câștigat două Cupe ale României, o Supercupă, iar în campionat s-a clasat de șase ori pe loc de cupe europene, fiind foarte aproape de a cuceri titlul într-unul dintre aceste sezoane. Universitatea a fost aproape de a se califica în grupele Conference League în acest sezon sub comanda lui Mirel Rădoi, dar a ratat la limită această performanță.
Citește și:

Laurențiu Reghecampf este aproape de o revenire la Universitatea Craiova

Laurențiu Reghecampf ar putea reveni la Universitatea Craiova, după ce i-a mai antrenat pe olteni în perioada 2021-2022. Mihai Rotaru căuta o variantă cât mai bună după despărțirea de Mirel Rădoi, iar Reghe se număra printre favoriții patronului.
Antrenorul urmează să semneze un contract până în vara anului viitor, cu opțiune de prelungire, iar salariul va fi unul asemănător cu ceea ce a avut și în primul mandat la acest club, a anunțat ProSport. Reghecampf își dorea de mult să o părăsească pe Neftchi Baku și să plece din Azerbaidjan, însă acum ar fi găsit momentul oportun.
Deși s-a scris că a primit o ofertă din Arabia Saudită, tehnicianul se pare că va reveni în România, unde le-a mai antrenat pe FC Snagov, Gloria Bistrița, Concordia Chiajna, FCSB și Universitatea Craiova.
Obiectivul său în Bănie pentru acest sezon va fi clasarea pe o treaptă cât mai înaltă a podiumului și participarea în cupele europene. Sursa citată mai scrie că Reghecampf se gândește la titlu, însă echipa pe care urmează să o preia se află abia pe locul 5 în SuperLiga României, cu 38 de puncte după 21 de etape. Farul Constanța ocupă fotoliul de lider și are un avans de 7 puncte față de olteni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo