Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

6 jucători de la FCSB, remarcați după derby-ul cu Rapid! Ce a făcut diferența în meciul din SuperLigă

Bianca Dumitru

Actualizat 07/11/2022 la 08:02 GMT+2

FCSB s-a impus cu scorul de 3-1 în derby-ul cu Rapid, contând pentru a 17-a etapă a SuperLigii. La finalul partidei de pe Arena Națională, Ilie Dumitrescu și Daniel Pancu au analizat prestațiile celor două echipe, explicând unde s-a făcut diferența.

FCSB - Rapid

Credit imagine: facebook

FCSB a câștigat fără drept de apel, cu scorul de 3-1, derby-ul cu Rapid, contând pentru a 17-a etapă a SuperLigii. Andrei Cordea, Andrea Compagno și Octavian Popescu au înscris pentru roș-albaștri, în timp ce golul giuleștenilor a fost marcat de Marko Dugandzic, dintr-o lovitură de la 11 metri.
La finalul partidei de pe Arena Națională, Ilie Dumitrescu și Daniel Pancu au analizat evoluțiile celor două echipe, încercând să explice motivele pentru care Rapid, care a fost favorită, nu a reușit să le facă față celor de la FCSB.
Ilie Dumitrescu a spus că roș-albaștrii au câștigat datorită pressing-ului agresiv pe care l-au făcut. În plus, fostul fotbalist i-a lăudat pe Compagno, Cordea și Popescu, marcatorii celor 3 goluri, dar și pe Olaru, Șut și Oaidă.
"Rapid a fost surprinsă pe început de meci de acest pressing avansat. La primele două goluri, erau șase-șapte jucători ai FCSB-ului în treimea adversă. A fost un pressing controlat, lucrat. Pot să spun că Andrea Compagno, Cordea, Tavi Popescu au fost extraordinari. Șut, exemplar, a făcut pressing avansat.
Olaru a fost peste tot, iar Oaidă a făcut un joc extrem de inteligent și eficient pentru echipă. Tamm cu Haruț, exacți. FCSB, o echipă diferită de ceea ce am văzut cu West Ham, ce am văzut pe la Cluj.
O schimbare totală. Nu știu dacă, în trei-patru-cinci zile, s-a lucrat atât de intens ca să ai o așa exprimare consistentă. Nu poți să faci un pressing din ăsta dacă nu e lucrat, dacă nu e în grup", a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.
Citește și:

Rapid, surprinsă de atitudinea celor de la FCSB

La rândul său, Daniel Pancu a menționat că jucătorii lui Rapid au fost luați prin surprindere și că nu au reușit să-și revină din cauza faptului că au intrat pe teren prea relaxați.
"Mă gândeam dacă am mai intrat din postura de jucător un derby cu o așa diferență. Când intri relaxat la un joc, e foarte greu să-ți revii pe parcurs. A fost o problemă colectivă. Diferența a fost foarte mare.
Agresivitatea pozitivă, altruismul celor de la FCSB, spiritul, astea fac diferența. FCSB a venit după o perioadă foarte grea, dar a intrat cu foamea aia, cu motivația aia, conștienți că o victorie cu Rapidul poate salva multe dintre eșecurile din urmă.
Rapid a rămas surprinsă, a fost surprinsă de la început până la final. Nu se așteptau, dar, într-un derby, nu contează poziția în clasament, nu există favorită, e celebrul clișeu, care e adevărat", a spus Daniel Pancu.
În urma rezultatului de pe Arena Națională, echipa lui Mihai Pintilii a urcat pe locul 7 în clasament, cu 23 de puncte, fiind la 3 puncte de Petrolul, ocupanta ultimului loc de play-off, față de care FCSB are două meciuri mai puțin. De cealaltă parte, Rapid a rămas pe locul 2, cu 32 de puncte, fiind la 8 puncte de liderul Farul Constanța.
Pentru roș-albaștri urmează, în cea de-a 18-a etapă a campionatului, duelul cu FC U Craiova, în timp ce echipa lui Adrian Mutu va juca împotriva celor de la Universitatea Craiova.
Până la acele partide din weekend, FCSB se va duela joi cu cei de la Oțelul Galați, iar Rapid o va înfrunta miercuri pe Farul Constanța, în meciuri contând pentru a doua etapă a grupelor Cupei României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo