Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB a strălucit și a deraiat Rapidul pe Arena Națională. Pintilii, succes în fața lui Mutu

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/11/2022 la 22:58 GMT+2

FCSB s-a impus categoric, scor 3-1, în fața celor de la Rapid, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a din SuperLiga. Roș-albaștrii au făcut cel mai bun meci al sezonului și vin în zona locurilor de play-off. De partea cealaltă, Rapid nu se poate apropia de liderul Farul și rămâne la opt puncte în spate.

FCSB - UTA Arad

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
FCSB și Rapid s-au întâlnit în derby-ul rundei cu numărul 17 din SuperLiga, pe Arena Națională, într-o partidă în care victoria a fost cuvântul de ordine în fiecare tabără.
Gazdele antrenate de interimarul Pintilii au părăsit Conference League la mijlocul săptămânii, cedând și în ultimul duel din faza grupelor, în meciul cu West Ham, scor 0-3. De partea cealaltă, giuleștenii au bifat succes runda precedentă chiar în fața campioanei CFR Cluj, scor 2-1, la București.
Meciul cu Rapid a fost cel de-al doilea al lui Pintilii în calitatea de antrenor al FCSB-ului și primul din SuperLiga, iar înaintea duelului a luat câteva decizii importante, lăsându-i în afara lotului pe fundașul Joyskim Dawa și mijlocașul Malcom Edjouma, oameni de bază în mandatul lui Nicolae Dică, fostul tehnician al roș-albaștrilor.
Totodată, derby-ul de pe Arena Națională a însemnat și recordul de asistență în întrecerea internă, în acest sezon, cifra oficială a spectatorilor prezenți pe stadion fiind de 31.233 de fani.
CITEȘTE ȘI:

FCSB, repriză de vis cu Rapid

Prima ocazie a întâlnirii de pe Arena Națională le-a aparținut celor de la FCSB, la doar două minute de la fluierul de start. Olaru a centrat din lovitură liberă, iar balonul deviat a ajuns în posesia lui Tamm, care nu a reușit să îl învingă pe Moldovan.
Jocul s-a mutat la poarta cealaltă, unde Rapid a semnat prima ocazie din partidă, șutul lui Kait, de la marginea careului, nedându-i emoții lui Târnovanu.
Giuleștenii au reușit să deschidă scorul după doar 10 minute, însă golul lui Grigore, cu capul, nu a fost validat de brigada de pe Arena Națională, semnalându-se o poziție neregulamentară.
Rapid, cu gol anulat, s-a văzut condusă patru minute mai târziu, când în careul celălalt FCSB a izbutit să miște tabela. Olaru a interceptat un balon, care ulterior a ajuns în posesia lui Tavi Popescu, iar acesta l-a găsit în poziție ideală pe Cordea, din gheata căruia s-a născut primul gol al derby-ului de pe Arena Națională, șut din interiorul careului ajuns direct în ațele păzite de Moldovan.
Rapid nu a fost periculoasă nici după ce s-a văzut condusă de FCSB, iar roș-albaștrii au mai marcat o dată în prima jumătate de oră. După o eroare în compartimentul defensiv al elevilor lui Adi Mutu, care s-au bâlbâit în două rânduri, Compagno a preluat balonul dintre picioarele adversarilor și, din bară, șutul său a ajuns în poartă, marcând pentru 2-0 în minutul 29.

Rapid, deraiată pe Arena Națională

Rapid a avut un cuvânt de spus înainte de intrarea la vestiare, însă șutul expediat din gheata lui Alex Ioniță nu i-a dat emoții lui Târnovanu, balonul depășind poarta sa.
După venirea de la cabine, FCSB a fost din nou periculoasă pe faza ofensivă, Olaru a pătruns în careu, acolo unde a pasat pentru Cordea, însă Junior Morais s-a opus celui de-al treilea gol.
Inevitabilul s-a produs însă în minutul 57, atunci când Tavi Popescu a punctat pentru 3-0. Cordea i-a pasat lui Popescu, iar acesta a înscris, la colțul lung, Moldovan nemaiputând să se opună măririi avantajului.
Rapid, fără replică în fața vicecampioanei, a rămas și în inferioritate numerică, după ce Junior Morais a cedat nervos și i-a dat o palmă peste față lui Cordea, gest care l-a costat cartonașul roșu.
Rămasă în 10, Rapid a avut oportunitatea să revină în joc, chiar dacă misiunea a fost una mai mult decât dificilă. Crețu l-a faultat în careu pe Marko Dugandzic, iar Colțescu a pus mingea pe var, pentru ca același Dugandzic să îl învingă de la 11 metri pe Târnovanu, micșorând diferența de trei goluri.
S-a terminat 3-1 pentru FCSB, iar în urma acestui rezultat FCSB pune trei puncte în clasament și urcă pe poziția a șaptea, cu 23 de puncte, la trei în spatele Petrolului, ocupanta ultimei poziții din play-off, formație care are însă și două meciuri în plus.
De partea cealaltă, Rapidul lui Mutu ratează șansa de a se apropia de liderul Farul și rămâne pe poziția secundă, cu 32 de puncte, resimțind din spate presiunea venită dinspre Universitatea Craiova și CFR Cluj, ambele cu șansa de o depăși dacă își câștigă meciurile restante.
Următorul meci pentru FCSB este acum în Cupa României, în deplasare, la Galați, cu divizionara secundă Oțelul, joi, 10 noiembrie, de la ora 21:00. Rapid va evolua și ea tot în cea de-a doua rundă a Cupei, în Giulești, pe teren propriu, contra celor de la Farul, miercuri, de la ora 21:00.

FCSB - Rapid 3-1 | Echipele de start

  • FCSB: Târnovanu - Crețu, Haruț, Tamm, Radunovic - Olaru, Șut, Oaidă - Cordea, Compagno, Oct. Popescu. Rezerve: Andrei Vlad, Fl. Coman, Miculescu, Omrani, Boboc, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu. Antrenor: Mihai Pintilii
  • Rapid: Moldovan - Onea, Săpunaru, Grigore, Junior Morais - Emmers, Albu, Kait - Sefer, Luckassen, Ioniță. Rezerve: Drăghia, Iacob, Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, Ciobanu, Pănoiu, Vojtus, Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo