Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică, surprins de deciziile luate de Pintilii pentru meciul cu Rapid. Doi oameni de bază sunt out

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/11/2022 la 20:41 GMT+2

FCSB se va duela în această seară cu Rapid, în derby-ul rundei a 17-a din SuperLiga. Partida de pe Arena Națională va începe la ora 21:00. Vicecampioana României este fără antrenor principal, după demisia lui Nicolae Dică.

Nicolae Dică

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
Mihai Pintilii este cel care o va conduce pe FCSB, de pe bancă, la duelul de duminică seara, după ce conducerea roș-albaștrilor nu a numit un tehnician principal odată cu demisia de la începutul săptămânii a lui Nicolae Dică.
Acesta asigură interimatul după plecarea lui Dică și se va afla așadar la cel de-al doilea meci consecutiv la cârma bucureștenilor, după înfrângerea din Conference League, cu West Ham, scor 0-3.
CITEȘTE ȘI:

Dică, surprins de deciziile luate de Pintilii pentru meciul cu Rapid

Pentru meciul cu Rapid, cel anunțat derby-ul etapei indiferent de poziția din clasament sau de momentul actual, Mihai Pintilii a decis să lase în afara lotului doi jucători importanți din lotul roș-albastru, oameni care ar fi fost în mod normal chiar titulari. Este vorba despre fundașul Joyskim Dawa și mijlocașul Malcom Edjouma, ambii absenți pentru duelul cu Rapid.
Nicolae Dică, fostul antrenor al celor de la FCSB, a vorbit înaintea acestei partide de echipa pe care a antrenat-o până la începutul săptămânii și despre deciziile luate de Pintilii, arătându-se surprins de faptul că Dawa și Edjouma nu au fost incluși în lot, în contextul în care în timpul mandatului său erau oameni de bază în angrenajul echipei.
"Nu sunt nici în lot? Or fi accidentați, cine știe?! Nu știu, zic, întreb. De exemplu, Edjouma, când am venit eu la echipă, ori era schimbat la pauză, ori nu juca de la început. Când am venit, i-am zis patronului că am încredere în el, a reușit să și marcheze și a dat încredere. Acum nu știu de ce. Mai bun randament dă mijlocaș defensiv. Când recuperează mingea, face progresie cu mingea la picior, mi-a dat și două goluri în Europa, cu Saburtalo și Viking.
Edjouma, jucând mijlocaș defensiv, lasă spații între fundașii centrali. Prin revenirea lui Șut, la Arad, când a jucat foarte bine, am spus de ce să nu joc cu Șut, care să stea acolo, iar cu el mai sus? În acel 4-3-3, de multe ori îl puneam pe Edjouma să coboare și am jucat cu doi.
Și eu am avut un moment în care am vrut să-l schimb pe Dawa. Bouhenna jucase chiar bine la Arad, dar a făcut o prostie și de acolo s-a întors meciul. Când am jucat cu el și Haruț, am avut probleme. Niciunul dintre ei nu mi-a dat încredere 100%", a spus Dică, la Orange Sport.

Cum va arăta FCSB la meciul cu Rapid

  • FCSB: Târnovanu - Crețu, Haruț, Tamm, Radunovic - Olaru, Șut, Oaidă - Cordea, Compagno, Oct. Popescu. Rezerve: Andrei Vlad, Fl. Coman, Miculescu, Omrani, Boboc, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu. Antrenor: Mihai Pintilii
  • Rapid: Moldovan - Onea, Săpunaru, Grigore, Junior Morais - Emmers, Albu, Kait - Sefer, Luckassen, Ioniță. Rezerve: Drăghia, Iacob, Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, Ciobanu, Pănoiu, Vojtus, Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu

Rapid avertizează că poate retrage echipa de pe teren în timpul meciului cu FCSB

Oficialii rapidiști au dorit să tragă un semnal de alarmă cu o zi înaintea acestui meci și să anunțe că nu vor tolera scandările rasiste în cazul în care ele vor apărea, iar la primul derapaj de acest fel echipa va fi retrasă de pe teren.
Rapid a susținut în cursul zilei de sâmbătă conferința de presă premergătoare jocului cu FCSB, iar în startul acesteia ofițerul de presă al clubului a ținut să lămurească cum va sta situația în cazul unor posibile scandări rasiste din tribună, explicând că astfel de gesturi nu vor fi nicidecum tolerate.
"Aș vrea să transmit către opinia publică un mesaj din partea clubului nostru legat de meciul de mâine. Clubul Rapid nu va accepta și nu va tolera nici cea mai mică formă de rasism la adresa clubului, a jucătorilor și, în special, a suporterilor.
Tragem acest semnal de alarmă și sperăm să ajungă și la cei care vor conduce soarta meciului și, dacă va fi nevoie, să ia măsurile necesare, conforme regulamentului. În caz contrar, nu ne dorim să ajungem acolo, putem ajunge să retrage echipa de pe teren", a declarat Lucian Ionescu, ofițerul de presă al celor de la Rapid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo