Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexandru Ișfan, în top 5 cele mai scumpe transferuri ale Universității Craiova

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/01/2023 la 18:20 GMT+2

Universitatea Craiova a făcut unul dintre cele mai importante transferuri ale iernii, aducându-l pe Alexandru Ișfan, de la FC Argeș. Oltenii vor achita 650.000 de euro în schimbul său, sumă care îl clasează în top 5 cele mai scumpe transferuri ale echipei.

Alexandru Ișfan

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Universitatea Craiova a ajuns la o înțelegere cu FC Argeș pentru fotbalistul Alexandru Ișfan. Informația a fost confirmată de Mihai Rotaru, patronul oltenilor dezvăluind că suma de transfer se ridică la 650.000 de euro, una dintre cele mai mari din istoria clubului.
Ișfan devine al patrulea cel mai scump jucător al Universității Craiova, însă ar putea urca în acest top deoarece FC Argeș păstrează și 25% dintr-un viitor transfer, anunță Fanatik.
Cei mai scumpi jucători transferați de Universitatea Craiova:
  • 1. Alexandru Cicâldău – 2,3 milioane de euro (sumă cumulată din transferul inițial și procentele din transferul la Galatasaray)
  • 2. Andrei Ivan – 1,5 milioane de euro (a fost vândut la Kuban Krasnodar în 2017 pentru 3 milioane de euro, dar oltenii au decis să-l repatrieze, achitând jumătate din suma pe care acesta a plecat)
  • 3. Alexandru Mitriță – 730.000 de euro (a fost cumpărat de olteni de la Pescara, în 2018)
  • 4. Alexandru Ișfan – 650.000 de euro
Până în vara trecută, Ișfan a fost deținut în coproprietate de FC Argeș și CS Mioveni, club care încă păstra 45% din drepturile jucătorului. După interesul celor de la FCSB sau Rapid, argeșenii au hotărât să achite 200.000 de euro pentru a avea drepturi depline asupra sa și pentru a cumpăra cele 45 de procente.
Alexandru Ișfan a marcat 4 goluri și a oferit 4 assist-uri în acest sezon, în cele 23 de meciuri pe care le-a disputat. Cota sa de piață este de 800.000 de euro conform site-ului de specialitate transfermarkt.
Citește și:

Universitatea Craiova l-ar putea vinde pe Andrei Ivan în SUA

Mihai Rotaru și-ar putea recupera foarte repede investiția făcută în cazul lui Ișfan. Andrei Ivan e dorit în SUA și, conform celor de la Prosport, echipa din SuperLiga României ar urma să încaseze 3 milioane de euro în schimbul său.
Oficialii Universității iau foarte în serios oferta, chiar dacă nu s-a menționat numele vrreunei echipe. Craiova nu ar fi la primul transfer pe această rută, Alexandru Mitriță fiind vândut tot în SUA, la New York City, pentru 8 milioane de euro.
Universitatea Craiova a anunțat că a semnat cu Eugen Neagoe, cel care va sta pe banca echipei pentru restul acestui sezon. SuperLiga este în pauza de iarnă, însă toate echipele se vor reuni zilele acestea pentru a pregăti ultimele meciuri rămase de disputat din sezonul regulat, cele nouă etape de la startul lui 2023.
Universitatea Craiova a anunțat deja faptul că echipa va face tradiționalul cantonament de iarnă pe pământ turcesc, în Antalya, așa cum a făcut în fiecare an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo