Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum s-au descurcat antrenorii străini de la FCSB! Cât va rezista Charalambous pe banca vicecampioanei?

Dani Morar

Publicat 30/03/2023 la 17:59 GMT+3

FCSB l-a numit pe cipriotul Elias Charalambous în funcția de antrenor principal al echipei. Acesta este al 6-lea tehnician străin din era actualului patron al clubului, niciunul dintre precedenții săi nefiind pe banca echipei timp de un sezon complet.

Ronny Levy, fost antrenor la Unirea Urziceni și FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB și-a găsit antrenor principal după ce Leo Strizu a demisionat din această funcția, după victoria cu Petrolul, din sezonul regulat. Elias Charalambous a semnat cu gruparea roș-albastră până în vară, iar prima partidă în care își va intra în rol va fi cea cu Sepsi.
Cirpiotul este al 6-lea antrenor străin din era actualului patron al vicecampioanei României. Interesant este faptul că niciunul dintre precedenții săi nu și-a îndeplinit rolul pentru un sezon complet, iar perspectivele nu sunt îmbucurătoare nici pentru Elias, care are doar 9 partide la dispoziție pentru a demonstra ce poate. Presa din Grecia a scris deja care va fi rolul acestuia la echipă, toată lumea fiind conștientă că Mihai Pintilii va fi cel care se va ocupa cu adevărat de echipă.
Lista cu antrenorii străini de la FCSB:
  • Walter Zenga (2004-2005)
  • Oleg Protasov (2005)
  • Masssimo Pedrazzini (2007, 2008, 2009)
  • Cristiano Bergodi (2009)
  • Ronny Levy (2011)
Ultimii doi din lista mai sus menționată au rezistat pe banca celor de la FCSB doar trei luni, tot atâta cât ar putea sta și Charalambous în cazul în care nu i se prelungește contractul scadent în vară.
Fără îndoială, cel mai de succes antrenor străin dintre aceștia a fost Walter Zenga, cel care a adus un titlu în 2005 și sub comanda căruia s-a obținut calificarea istorică în fața Valenciei. Oleg Protasov nu a stat nici el decât jumătate de an pe banca roș-albaștrilor, dar a rămas la inima suporterilor după ce a implementat un sistem de joc ofensiv și a contribuit la acel sezon UEFAntastic, când echipa ajungea până în semifinalele Cupei UEFA.
Citește și:

Marius Niculae spune că Elias Charalambous o știe foarte bine pe FCSB

Marius Niculae și Charalambous au fost colegi în perioada petrecută la FC Vaslui. Fostul atacant al naționalei României este convins că cipriotul cunoaște foarte bine clubul cu care a semnat și știe că nu va avea drepturi depline ca antrenor, lucru despre care spune că se întâmplă adesea și în Cipru.
"Fostul meu coleg de la Vaslui, ajuns antrenor. Nu m-a sunat, nici el nu m-a sunat. Ce să zic, să aibă succes. A fost un jucător bun, un băiat cu caracter ok, când se întorcea de la națională ne aducea tot timpul halloumi. Un jucător bun, nu excela, a fost ok în acea perioadă la Vaslui.
Probabil a ales FCSB-ul pentru că pe CV-ul lui va da bine, pentru viitor. Eu cred că știe exact unde vine, și când a jucat la Vaslui era același patron.
Nu știe română, vorbeam doar în engleză atunci. Nu e mare diferență, sunt echipe în Cipru unde e mai rău decât la FCSB", a declarat Marius Niculae, la Digisport.
Primul meci la care Elias Charalambous va sta pe banca celor de la FCSB va fi luni, de la ora 20:30. Vicecampioana o întâlnește pe Sepsi Sfântu Ghoerghe, în etapa a doua din play-off-ul SuperLigii, fiind obligată să câștige pentru a ține aproape de CFR Cluj și Farul Constanța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo