Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dică, 4x4 și ajunge în play-off. Târnovanu anunță obiectivul: "Suntem Steaua, trebuie să luăm titlul"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/10/2022 la 23:50 GMT+3

FCSB s-a impus luni seara, în deplasare, pe terenul celor de la Sepsi, scor 1-0, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din SuperLiga. Golul lui Compagno, de la punctul cu var, o urcă pe FCSB pe loc de play-off.

Nicolae Dică

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
FCSB a obținut 12 puncte în ultimele 4 dueluri din întrecerea internă, iar la finalul meciului de la Sepsi a reușit să urce în zona locurilor de play-off, deși vreme de multe etape s-a zbătut în partea inferioară a clasamentului.
Tudorie a avut șansa să deschidă scorul, dar a ratat de la punctul cu var, lucru pe care omologul său din tabăra roș-albastră, Andrea Compagno, nu l-a făcut, deschizând conturile pentru formația lui Dică.
În ciuda presiunii covăsnenilor, care au încercat să revină în joc în minutele de final, FCSB păstrează toate punctele și urcă până pe ultima treaptă a play-off-ului, având însă și două jocuri mai puțin, restanțele cu Botoșani și CFR.
CITEȘTE ȘI:

Nicolae Dică, cu zâmbetul pe buze după ce a adus-o pe FCSB în play-off

Nicolae Dică, antrenorul celor de la FCSB, a recunoscut la flash interviul de la finalul jocului cu Sepsi că l-a înlocuit Omrani în minutele de prelugiri la tragerea timpului, pentru a mai obține câteva secunde. Acesta s-a declarat mulțumit de jocul făcut de elevii săi, care au avut atitudine, fiind convins că dacă vor fi uniți vor obține și rezultate.
"Mă bucur că am obținut a patra victorie, îi felicit pe băieți pentru tot ce au făcut în această seară. Am văzut atitudine, am văzut un grup unit și asta contează foarte mult pentru mine. Doar așa putem să facem rezultate.
Am întâlnit o echipă foarte bună, care își dorește să intre în play-off. Au jucători buni, ne-au pus probleme, mai ales pe tranziția pozitivă. Au jucători de viteză în față, când am pierdut mingea le-am dat acele contraatacuri.
Cam tot jocul a fost pe contre, cred că pentru cei din afară a fost un joc spectaculos. Pentru mine, ca antrenor, nu a fost (n.r. - râde). Dar este important că am reușit să câștigăm jocul.
Târnovanu a făcut o partidă foarte bună. Cred că la acel 11 metri s-a jucat meciul, a făcut acea paradă. Glumeam cu el acum, după joc, și îmi aduceam aminte că și anul trecut a făcut o partidă foarte bună aici, la debut. Ziceam să joace mereu pe terenul ăsta, că îi poartă noroc.
Presiunea nu scade. Este un lucru pozitiv că am reușit să ajungem pe locurile de play-off, cu două jocuri mai puțin. Important e să continuăm pe aceeași linie, deocamdată nu s-a obținut nimic. Știți foarte bine, acum obiectivul este de a intra în play-off, apoi urmează lupta pentru câștigarea campionatului", a spus Nicolae Dică, la DigiSport, după victoria de la Sepsi.

Ștefan Târnovanu, înger între buturile vicecampioanei

Portarul Ștefan Târnovanu s-a aflat în zi mare, închizând poarta roș-albaștrilor, în ciuda insistențelor venite din tabăra adversă. Acesta a fost magistral la penalty-ul lui Tudorie, atunci când a ghicit colțul și a salvat, dar și în finalul jocului, când a blocat orice speranță a elevilor lui Bergodi de a-l învinge.
"A fost un meci foarte dificil, cu o echipă care cred că se va califica în play-off, alături de noi. O echipă foarte bună, care ne-a pus mari probleme. Anul trecut la fel, n-am primit gol, dar n-am câștigat. Mă bucur enorm că am obținut victoria.
Mă simt foarte bine aici, de când am intrat pe stadion m-am simțit foarte bine. Mi-am adus aminte de meciul trecut. Chiar înainte de meci, în autocar, m-am uitat la rezumatul meciului trecut și m-am gândit că trebuie să fie la fel. Știam că o să fie un meci bun.
Mi-am adus aminte, pe moment, un penalty de-al lui Tudorie într-un meci mai vechi, când la fel s-a oprit și a bătut în stânga portarului. Am stat și am respins mingea.
Cu această victorie, avem un plus de moral pentru viitor și se pare că am trecut destul de repede peste momentele grele. Suntem băieți de caracter, muncim toți.
Cât timp mai sunt două meciuri, normal că ne gândim la Conference League. Matematic, mai sunt șanse de calificare. Da, este greu, dar încercăm să câștigăm și o să vedem.
Mai liniștiți o să fim când o să fim pe primul loc (n.r. - în Liga 1). Acum trebuie să câștigăm fiecare meci, nu avem voie să facem prea mulți pași greșiți, pentru că distanța e destul de mare.
Când vom fi pe primul loc, o să spun că sunt mulțumit. Locul 1 este obiectivul. Suntem Steaua, trebuie să luăm campionatul anul ăsta", a declarat Ștefan Târnovanu, la finalul meciului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo