Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Meci decis de la punctul cu var. Tudorie a ratat, Compagno a marcat. FCSB urcă pe loc de play-off

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/10/2022 la 23:01 GMT+3

FCSB s-a impus luni seara, în deplasare, pe terenul celor de la Sepsi, scor 1-0, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din SuperLiga. Golul lui Compagno, de la punctul cu var, o urcă pe FCSB pe loc de play-off.

FCSB

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
Înaintea deplasării din Belgia, de la Anderlecht, FCSB s-a oprit în Covasna, pe terenul lui Sepsi, pentru partida din etapa a 15-a a SuperLigii, meciul de închidere al acestei runde. Miza a fost cu atât mai mare pentru elevii lui Dică, cu cât la orizont se afla mult visatul loc de play-off, poziție după care roș-albaștrii au tot tânjit de la începutul campionatului.
Bucureștenii au venit la Sfântu Gheorghe după „dubla Cupă-campionat” cu UTA, în timp ce elevii lui Bergodi au abordat întâlnirea cu moralul ridicat după victoria de la mijlocul săptămânii, cu Petrolul, scor 3-1.

Tudorie a ratat, Compagno a marcat

Prima ocazie a întâlnirii le-a aparținut gazdelor, acolo unde Varga i-a pasat în careu lui Ștefănescu, iar acesta, din întoarcere, a expediat balonul spre poarta lui Târnovanu.
FCSB a replicat în minutul 11 al duelului de la Sfântu Gheorghe. Florinel Coman l-a găsit la marginea careului pe Cordea, acolo unde acesta și-a încercat șutul din prima, dar Niczuly a fost la post și a îndepărtat pericolul.
În minutul 26 al partidei, centralul Marcel Bîrsan, în urma consultării sistemului VAR, a pus mingea la punctul de 11 metri, după ce Dawa l-a ținut în interiorul careului pe Tudorie.
Același Tudorie nu a reușit însă să fructifice penalitatea, Târnovanu opunând-se deschiderii scorului.
Sepsi nu a acuzat ratarea penalty-ului, tot Tudorie fiind pus față în față cu Târnovanu, după ce balonul a circulat pe ruta Matei-Ștefănescu.
FCSB a încercat și ea deschiderea scorului la capătul primei jumătăți de oră, Compagno amenințând cu capul buturile păzite de Niczuly. La vestiare s-a intrat la egalitate, cu scor alb.
CITEȘTE ȘI:
Începutul reprizei secunde le-a aparținut bucureștenilor, care au ajuns la punctul cu VAR în urma contactului dintre Ciobotariu și Compagno. Italianul a reușit în minutul 51 să îl învingă pe Niczuly, deblocând tabela de la Sfântu Gheorghe.
Sepsi a încercat revenirea în joc, însă Tudorie, care s-a înălțat la o centrare, nu a izbutit cu capul să introducă mingea în ațe.
Omrani a vrut să îl ia prin surprindere pe Niczuly, cu o execuție din afara careului, însă goalkeeper-ul covăsnenilor a intervenit la timp și a parat.
Sepsi a fost la un pas să restabilească egalitatea cu 20 de minute înaintea ultimului fluier, Ion Gheorghe a văzut un culoar unde i-a pus mingea în vârful ghetei lui Rondon, însă acesta a fost blocat de Târnovanu.
Finalul partidei din Covasna le-a aparținut gazdelor, în încercarea de a marca în poarta roș-albaștrilor. Păun a amenințat buturile elevilor lui Dică, însă mingea a trecut pe lângă. A urmat ulterior un adevărat asediu în careul bucureștenilor, dar Târnovanu a umplut poarta și a închis fiecare unghi, anulând speranțele covăsnenilor de a obține ceva din acest joc.
S-a terminat 1-0 pentru FCSB, formația lui Dică bifând cel de-al patrulea succes consecutiv, victorie care o pune pe trupa roș-albastră pe ultima treaptă a play-off-ului.
Pentru FCSB urmează acum meciul din grupele Conference League, joi, la Anderlecht, de la ora 19:45, în timp ce Sepsi așteaptă în SuperLiga vizita celor de la Universitatea Craiova, sâmbătă, de la ora 21:30.

Sepsi OSK - FCSB 0-1 | Echipele de start

  • Sepsi OSK: Niczuly - Dimitrov, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu - Aganovic, Păun, Matei, Ștefănescu - Varga, Tudorie. Rezerve: Began - R. Ispas, M. Tamas, J. Rodriguez, I. Gheorghe, Bărbuț, Achahbar, Rondon, Safranko. Antrenor: Cristiano Bergodi
  • FCSB: Târnovanu - Crețu, Dawa, Tamm, Pantea - Olaru, Șut, Edjouma - Cordea, Compagno, Coman. Rezerve: Vlad - Haruț, Miculescu, Dumiter, Omrani, R. Boboc, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu. Antrenor: Nicolae Dică
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo