Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo și UTA, iertate de Comisia de Disciplină! Fanii celor două echipe pot reveni pe stadioane

Nicu Savin

Actualizat 17/04/2024 la 15:12 GMT+3

Dinamo și UTA Arad ar fi trebuit să joace fără spectatori toate meciurile de acasă până la finalul sezonului, fiecare primind câte 5 etape de suspendare din cauza incidentelor care au avut loc între fani la meciul direct din ultima etapă a sezonului regular. Cele două formații și-au ispășit jumătate din pedepese și s-au adresat din nou Comisiei de Disciplină la LPF, care a anulat decizia inițială.

Suporteri PCH Dinamo

Credit imagine: facebook

Dinamo și UTA Arad au primit astăzi o veste mare în perspectiva a ceea ce urmează pentru ele în acest final de sezon. În urmă cu câteva săptămâni, cele două cluburi au fost sancționate aspru de Comisia de Disciplină a LPF pentru incidentele dintre suporteri, care s-au bătut pe teren la duelul direct din ultima etapă a sezonului regular (Dinamo s-a impus pe Arcul de Triumf cu 1-0).
Dinamo și UTA au fost pedepsite cu disputarea a câte 4 meciuri de acasă cu porțile închise. Asta însemna că niciuna dintre echipe nu ar mai fi putut beneficia de aportul fanilor până la finalul play-out-ului, pentru că fiecare avea de jucat doar 4 meciuri pe teren propriu.
Cele două cluburi au făcut apel, însă decizia a fost păstrată. Totuși, reprezentanții cluburilor au găsit o mică portiță în regulament și au putut să se adreseze din nou instanțelor de judecată din cadrul FRF. Concret, există o regulă care prevede că un club poate cere anularea unei decizii dacă a ispășit jumătate din pedeapsa primită inițial. Pentru asta, clubul respectiv trebuie să nu fi fost sancționat în ultimul an pentru abateri similare, ceea ce nu a fost cazul la Dinamo și UTA.

Dinamo și UTA vor putea juca din nou cu spectatori meciurile de acasă

Ca atare, cazul a ajuns pe masa Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul FRF, care a considerat că scopul sancțiunii, acela de a elimina situațiile nedorite precum cel din finalul sezonului regular, poate fi atins și fără executarea completă a pedepsei dictate în primă fază.
"SC Dinamo 1948 SA - Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de SC Dinamo 1948 SA și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.
AFC UTA Arad - Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.", s-a arătat în comunicatul emis de Comisia de Etică și Disciplină a FRF.
Așadar, Dinamo și UTA se vor bucura din nou de sprijinul fanilor până la finalul acestui sezon, dacă nu vor cădea din nou în abatere. Ambele echipe mai au de jucat câte două partide pe teren propriu: Dinamo va primi vizita celor de la FC Voluntari (etapa a 7-a din play-out) și UTA Arad (etapa a 9-a), iar arădenii vor juca acasă cu Oțelul Galați (etapa a 6-a) și U Craiova 1948 (etapa a 8-a).
Clasament play-out, după 4 etape (din 9)
  • 7.FC Hermannstadt – 27 puncte
  • 8.Oțelul Galați – 27
  • 9.UTA Arad – 27
  • 10.U Cluj – 26
  • 11.Petrolul – 25
  • 12.FC Voluntari – 21
  • 13.Dinamo – 19
  • 14.Poli Iași – 18
  • 15.FC Botoșani – 17
  • 16,FC U Craiova – 17
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo