Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB oferă prime colosale pentru atingerea obiectivului în 2023! Unii jucători n-au salarii așa mari

Nicu Savin

Actualizat 17/05/2023 la 13:38 GMT+3

FCSB este la mâna ei în lupta pentru titlu în SuperLiga. Totuși, câștigarea competiției interne nu le va aduce jucătorilor prime speciale, dar aceștia s-ar putea îmbogăți dacă vor ajunge în toamnă în grupele unei competiții europene. Intrarea în grupele Champions League ar însemna pentru mulți fotbaliști dublarea salariilor pe care le au în mod normal.

Florinel Coman a făcut o partidă bună în CFR - FCSB. Sursă foto: facebook FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB este mai aproape ca niciodată de câștigarea primului titlu după o pauză de 8 ani. Echipa lui Charalambous este la doar un punct în spatele Farului și va juca la Ovidiu la finalul săptămânii. O victorie, dublată de un succes contra Rapidului în ultima etapă ar face campioană formația din Berceni.
Câștigarea campionatului ar duce gruparea "roș-albastră" în preliminariile Champions League, unde traseul va fi destul de lejer în primele tururi preliminare. Intrarea în grupe va fi o misiune dificilă, dar în calitate de campioană FCSB va avea mult mai multe șanse de a ajunge în grupele Europa League sau Conference League.

Jucătorii de la FCSB se pot îmbogăți dacă vor ajunge în grupele Champions League

Pătrunderea în grupele unei competiții europene este principalul obiectiv pentru FSCB în acest an și tocmai de aceea jucătorii au stipulate în contract prime speciale doar în acest caz. Conform Fanatik.ro, șefii "roș-albaștrilor" nu vor acorda nicio primă pentru câștigarea titlului, dar vor băga adânc mâna în buzunar dacă în toamnă echipa va juca în grupele unei competiții continentale.
Intrarea în grupele Europa League sau Conference League le-ar aduce jucătorilor câte 50.000 de €, iar suma se va dubla dacă se va ajunge în grupele Champions League. Totuși, această performanță ar aduce clubului venituri infinit mai mari, iar oficialii sunt gata să le ofere jucătorilor câte 200.000 de € dacă vor ajunge la "masa bogaților". Pentru unii fotbaliști, această sumă ar reprezenta mai mult decât salariul pe un an. Mulți jucători au venituri lunare de 10.000 de €, astfel că dacă vor ajunge în Champions League salariul pentru sezonul următor li se va dubla.
Așadar, fotbaliștii celor de la FCSB au toate motivele să lase pe teren și ultima fărâmă de energie în ultimele două meciuri ale sezonului. Pe lângă satisfacția câștigării titlului, aceștia ar avea un drum mai simplu de urmat spre grupele cupelor europene și implicit spre primele promise de club.
Scenariile în care FCSB devine campioană
  • 1.Ia 6 puncte din meciurile cu Farul și Rapid
  • 2.Remizează la Constanța și bate pe Rapid, iar Farul nu câștigă în ultima etapă cu CFR Cluj
Scenariile în care Farul devine campioană
  • 1.Câștigă cu FCSB
  • 2.Remizează cu FCSB și câștigă cu CFR Cluj în ultima etapă
  • 3.Pierde cu FCSB, dar bate pe CFR Cluj, iar FCSB nu câștigă cu Rapid
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo