Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB și-a pierdut unul dintre cei mai buni jucători! Malcom Edjouma e out până la finalul sezonului

Dani Morar

Actualizat 01/05/2023 la 13:05 GMT+3

FCSB a revenit în lupta pentru titlu după victoria cu Universitatea Craiova, scor 2-1. Roș-albaștrii au primit, însă, o veste dură. Unul dintre cei mai buni și mai constanți jucători din echipă s-a accidentat înainte de meci și va lipsi până la finalul sezonului.

Edjouma

Credit imagine: Eurosport

FCSB este din nou la doar 3 puncte de liderul Farul Constanța, după ce a trecut de Universitatea Craiova cu scorul de 2-1. Roș-albaștrii s-au impus cu emoții în Bănie, după ce au șutat de 3 ori mai puțin pe poartă decât în derby-ul cu Rapid, dar sunt în cărți pentru un nou titlu, cu doar 4 etape înainte de finalul sezonului.
Vicecampioana a primit, însă, și o veste proastă. Malcom Edjouma s-a accidentat cu două zile înaintea partidei cu oltenii, iar semnele nu sunt deloc bune. Potrivit GSP, mijlocașul a suferit o leziune musculară, care ar urma să-l țină departe de gazon pentru aproximativ o lună.
Campionatul se încheie în weekendul 26-28 mai, astfel că este foarte posibil ca francezul să nu mai intre în calcule pentru actualul sezon. FCSB va mai juca 4 finale, dar depinde și de rezultatele indirecte.
În cazul în care FCSB ar câștiga toate meciurile rămase, ar încheia la egalitate de puncte cu Farul. Deoarece au beneficiat de rotunjire, roș-albaștrii au nevoie de un punct mai mult decât echipa lui Gică Hagi, astfel că liderul trebuie să se mai încurce cel puțin o dată pentru ca vicecampioana să mai spere.
Etape rămase de disputat FCSB:
  • FCSB - Sepsi (8 mai)
  • FCSB - CFR Cluj (14 mai)
  • Farul - FCSB (20 - 21 mai)
  • FCSB - Rapid (27 - 28 mai)
Malcom Edjouma a fost unul dintre cei mai buni jucători de la FCSB în acest sezon. A jucat 40 de meciuri în toate competițiile, reușind să marcheze de 11 ori și având evoluții constante și apreciate de conducere.

Analiza lui Ilie Dumitrescu, după Universitatea Craiova – FCSB

Ilie Dumitrescu a analizat în detaliu partida de pe Ion Oblemenco și crede că momentul psihologic care a făcut diferența s-a petrecut în minutul 44, atunci când Andrea Compagno a deschis scorul.
"A fost o primă repriză echilibrată, a fost acea deviere a lui Cristea, scoasă de Târnovanu. Cred că un moment psihologic a fost în minutul 44, FCSB nu anunța că poate marca. Vine o fază fixă și se schimbă meciul. După pauză, cuplul de antrenori mută foarte bine, renunță la Tavi Popescu, îl urcă pe Ovidiu Popescu, joacă Sorescu fundaș dreapta. Au fost mutări foarte bune.
Cu mutarea asta, echipa a acoperit foarte bine zonele, dar a suferit. Apoi, iar mută bine. Iese Coman, intră Pantea și urcă Sorescu mijlocaș stânga. O mișcare, care... Pantea a intrat dezinvolt, cu personalitate.
La Craiova, niciun jucător nu s-a ridicat la un nivel foarte bun. Neagoe nu poate să vorbească, e normal. Ivan nu a fost într-o seară foarte bună, Cîmpanu, Baiaram, la fel. Nici Screciu, nici Mateiu.
Ai nevoie de mai mult la o echipă care trebuie să pună probleme pe faza ofensivă. Roguljic a intrat bine, Koljic a marcat un penalty, dar ai nevoie de mai mult, de un nucleu de jucători", a declarat Ilie Dumitrescu, la Digisport.
FCSB a urcat pe locul 2 și s-a apropiat la doar 3 puncte de Farul Constanța în urma acestei victorii. CFR Cluj ar putea trece peste roș-albaștri în cazul unui succes cu Rapid. Partida se va disputa în această seară, de la ora 20:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo