Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ghinion uriaș pentru Ciprian Deac! Fotbalistul, nevoit să ajungă din nou pe masa de operație

Bianca Dumitru

Publicat 29/06/2023 la 10:47 GMT+3

Ciprian Deac este nevoit să treacă printr-o nouă operație, de această dată la genunchi. Fotbalistul celor de la CFR Cluj a suferit și în aprilie o intervenție chirurgicală, după ce și-a rupt ligamentele la umărul stâng.

Ciprian Deac

Credit imagine: Getty Images

Ciprian Deac are un ghinion teribil. Abia revenit pe teren după accidentarea la umăr din aprilie, fotbalistul de 37 de ani s-a accidentat din nou, de această dată la genunchi.
Potrivit Fanatik, accidentarea a fost suferită în timpul unui antrenament organizat în aceste zile, în cantonamentul pe care echipa îl desfășoară la Brașov.
În urma problemei la genunchi, Deac a părăsit terenul, iar după primele investigații s-a stabilit că are nevoie de operație. În urma intervenției chirurgicale la care va fi supus, fotbalistul va lipsi de pe teren circa 4 săptămâni.
Ciprian Deac ar urma să rateze, astfel, primele două etape din noul sezon al SuperLigii, dar și, probabil, meciul tur cu Adana Demirspor din turul 2 preliminar al Conference League.
Citește și:

CIPRIAN DEAC, ÎN TOP 10 CEI MAI BUNI PASATORI DIN LUME

În martie, CIES Football Observatory a alcătuit un top al jucătorilor cu cele mai multe assist-uri din fotbalul mondial, iar doi români și-au făcut loc în clasament, ocupând poziții foarte bune. Au fost luate în calcul cele mai bune 75 de campionate din lume, pe o durată de 365 de zile.
Ciprian Deac este pe locul 9, având 15 pase decisive în acest interval, dar a reușit să marcheze și 5 goluri. Mijlocașul este la egalitate cu Jota Filipe (Celtic) și Luciano Acosta (FC Cincinnati), dar este peste Neymar sau Mbappe, jucătorii de la PSG având câte 14 assist-uri.
Poziția fotbalistului de la CFR Cluj este cu atât mai surprinzătoare dacă ne raportăm la vârsta acestuia. Deac a ajuns la 37 de ani, dar continuă să fie om de bază în angrenajul ardelenilor.
Trebuie menționat faptul că în cazul în care mai mulți jucători se află la egalitate în topul paselor decisive, CIES i-a departajat grație coeficientului de țară. SuperLiga are un coeficient de 0,62, iar înmuțirea assist-urilor cu acest număr i-a oferit lui Deac un punctaj de 9,3.
Phil Foden (Manchester City – 9,1), Enzo Fernandez (Chelsea – 8,9) și Robert Lewandowski (Barcelona – 8,7) sunt alți jucători cu nume care au fost sub Deac în acest clasament.
Celălalt român din top 25 este Nicolae Stanciu, care s-a clasat pe locul 23, la egalitate cu Cody Gakpo, noul star al lui Liverpool. Campionul Chinei cu Wuhan Three Towns a avut 13 assist-uri și un scor de 8,3, peste Rafael Leao sau Bukayo Saka.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo