Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Golgheterul Superligii, înțepături trimise către Dan Petrescu: "E de școală veche"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/02/2023 la 15:27 GMT+2

Cu două hat-trick-uri în ultimele 3 etape ale rapidiștilor, Marko Dugandzic a făcut comparația între fostul și actualul său antrenor, considerând că Adrian Mutu are un plus față de Dan Petrescu, tehnician pe care îl consideră de modă veche.

Dan Petrescu crede că CFR Cluj are șanse mici să treac[ăde Dinamo Zagreb

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Lider în clasamentul marcatorilor din Superligă după cele 24 de etape disputate, croatul Marko Dugandzic și-a expus opiniile despre forma sa din ultima perioadă de la ocupanta ultimei poziții de pe podiumul clasamentului și a făcut o comparație interesantă între fostul său antrenor, Dan Petrescu, de la CFR Cluj și actualul tehnician de la ecihpa sa, Adrian Mutu.

Marko Dugandzic l-a taxat pe fostul său antrenor de la CFR Cluj

După ce a marcat 6 goluri în ultimele 3 meciuri de campionat, câte un hat-trick cu Sepsi OSK și cu FC Voluntari, Marko Dugandzic a ajuns lider în clasamentul celor mai buni marcatori ai acestui sezon de Superligă, fiind detașat într-o formă mult mai bună decât la fosta sa echipă, CFR Cluj, acolo unde a înscris o singură dată în 17 meciuri.
La CFR Cluj nu a fost neapărat pe placul antrenorului, însă nici atunci când a primit șanse nu a confirmat, astfel că ardelenii au decis să-l lase să plece în vară la Rapid, club care a plătit 400 de mii de euro pentru vârful croat. Suma se pare că a fost excelent investită, mai ales pentru faptul că Dugandzic a marcat aproape jumătate din totalul golurilor giuleștenilor în actuala stagiune, mai exact 15 din 34, adică 44%.
Se pare că schimbarea majoră între Dugandzic dintre cele două sezoane este cel care îi oferă sarcini tehnice, pentru că fobalistul croat a admis într-un interviu pentru Playsport că fostul și actualul său antrenor abordează o strategie total diferită și că stilul lor, în esență, este unul foarte diferit.
"E diferență între Adrian Mutu și Dan Petrescu, între stilul lor de jucători, între două filozofii distincte de antrenori, două viziuni. Mutu e un tehnician mai modern, tânăr, ambițios.
Mister Petrescu e de școală veche, însă un mare profesionist, cu un CV impresionant și o mulțime de trofee cucerite. Pentru mine, Mutu e însă un antrenor foarte important, care m-a ajutat enorm și mi-a oferit încredere încă din prima zi la Rapid", a explicat Dugandzic.
De asemenea, golgheterul primei ligi românești speră că datorită formei sale din ultima vreme va intra în atenția selecționerului Croației, Zlatko Dalic, mai ales pentru faptul că și-a reprezentat țara la nivelul selecționatelor U16, U18 și U21, fără să aibă șansa să debuteze și la naționala care a terminat pe podium la ultimele două ediții ale Cupei Mondiale.
"Ar fi îndeplinirea celui mai mare vis convocarea la naționala Croației. N-am deocamdată niciun semn în acest sens. Dar, în acest moment, sunt cel mai bun marcator din lume dintre atacanții croați la nivelul primelor ligi, iar asta mă face să sper că selecționerul se va gândi să-mi dea o șansă", a mai spus atacantul Rapidului.
Citește și:

Dugandzic, mândru de forma sa de la Rapid

Chestionat despre faptul că marchază pe bandă rulantă și dacă și-a propus să atingă o anumită bornă pentru acest sezon, Marko Dugandzic a replicat prin a spune că se simte excelent la Rapid, tocmai de aceea și cifrele bune, dar și faptul că mai poate înscrie pentru a îndeplini unul dintre cele mai mari vise ale fanilor giuleșteni, titlul chiar în anul centenarului, când clubul împlinește 100 de ani de existență.
"E cel mai bun sezon al carierei. N-am mai înscris niciodată atâtea goluri într-un campionat, dar asta se datorează și faptului că am ajuns aici într-un grup fantastic. M-am adaptat imediat și trăiesc o perioadă incredibilă în Giulești.
În general, sunt o persoană cu gândire pozitivă, oriunde merg îmi doresc să dau maximum, așa că pentru mine nu e nimic surprinzător în parcursul de până acum, al meu și al echipei.
Mai avem de disputat șase meciuri în sezonul normal, apoi încă zece partide în play-off. Echipa reușește să creeze șanse bune de gol, așa că voi continua să fiu focusat pe fiecare oportunitate de a înscrie. Va fi însă dificil să mai continuu cu hat-trick.
Titlul nu e doar un vis. Sezonul trecut, CFR avea la un moment dat o diferență de vreo 15 puncte față de FCSB înainte de play-off. S-au tăiat apoi punctele, CFR a pierdut și vreo două partide, așa că titlul s-a decis foarte târziu.
Totul e posibil în acest campionat. Am stat mereu în primele trei locuri, distanțele în frunte sunt mici, nimic nu e pierdut sau câștigat deocamdată. Dacă Leicester a reușit să devină campioană în Anglia în urmă cu câțiva ani, când a bătut cluburi cu bugete imense, de ce Rapidul n-ar putea să ia titlul în vară? Va fi însă un play-off extrem de tare", a mai declarat Marko Dugandzic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo