Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Dumitrescu, laude pentru omul care a promovat-o pe Dinamo! "E subiect de documentar"

Dani Morar

Publicat 04/06/2023 la 12:04 GMT+3

Dinamo și-a asigurat promovarea în SuperLiga României, după doar un an petrecut în Liga a 2-a. Bucureștenii au învins-o pe FC Argeș la baraj, iar Ilie Dumitrescu s-a declarat surprins de performanța reușită, felicitându-l pe Ovidiu Burcă, despre care crede că e principalul pion al acestui succes.

Ilie Dumitrescu

Credit imagine: Eurosport

Dinamo a promovat în prima ligă la doar un an după ce retrogradase în al doilea eșalon al fotbalului românesc. "Câinii" au trecut cu 6-1 în turul barajului de FC Argeș, dar chiar și așa, nu au scăpat de emoții în manșa secundă, fiind conduși cu 4-1 la un moment dat. S-a încheiat 4-2 pe piteșteni, care vor juca în Liga a 2-a în sezonul 2023-2024.
Ilie Dumitrescu nu s-a ascuns să spună că la începutul sezonului s-a temut că Dinamo se va lupta pentru evitarea retrogradării, nicidecum pentru a promova. Alb-roșii au acces în play-off în ultima etapă a sezonului regulat, iar calificarea la baraj a fost la fel de muncită. Pentru toate acestea, Dumitrescu e convins că meritele sunt ale lui Ovidiu Burcă, antrenorul care a readus spiritul dinamovist la echipă și care a știut cum să se impună printre jucători.
"E un tip inteligent, care a știut să gestioneze foarte bine vestiarul. A reușit să creeze o stare de spirit bună în vestiar. Eu nu le dădeam nicio șansă, mi s-a părut un nivel scăzut în Liga 2, credeam că echipele din Liga 1 vor câștiga la baraj.
Dar el a făcut diferența, a făcut-o de departe. E foarte greu să construiești o echipă peste noapte. Îmi aduc aminte de câteva meciuri și mă temeam să nu retrogradeze. E subiect de documentar", a transmis Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.
Citește și:

Reacția lui Ovidiu Burcă după ce a promovat-o pe Dinamo

Ovidiu Burcă a fost extrem de fericit după ce a reușit promovarea cu Dinamo și a recunoscut că o mare parte din merit le revine suporterilor, care au fost alături de echipă indiferent de situațiile complicate prin care aceasta a trecut.
"E una dintre cele mai frumoase înfrângeri din viața mea. Am trecut prin toate stările, cel mai important e că n-am renunțat niciodată, așa cum am n-am făcut pe tot parcursul sezonului.
A fost un carusel de evenimente, băieții ăștia n-au cedat în nicio clipă. Știam că va fi așa. Dacă nu crezi în miracole, nu se întâmplă. Sunt fericit în primul rând pentru suporteri, au fost ani de zile în care s-au chinuit, au venit la stadion, au susținut financiar clubul și n-au renunțat.
A fost ceva în adâncul sufletului nostru care ne-a făcut să reușim. Odată ce am găsit conexiunea cu suporterii, s-a creat o magie", a declarat Burcă aseară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo