Partida dintre U Cluj și Sepsi a oferit un moment rar pentru fotbalul românesc, arbitrul Sebastian Colțescu hotărând să trimită jucătorii la vestiare în minutul 25. Motivul a fost legat de atitudinea regretabilă a fanilor lui U Cluj, care au aruncat cu obiecte pirotehnice pe teren, dar mai ales au scandat sloganuri xenofobe la adresa Ungariei.
Majoritatea galeriilor din România au adoptat în ultima vreme o atitudine ostilă față de cei de la Sepsi, din cauza apropierii de guvernul maghiar, dar oficialii nu mai sunt dispuși să facă nicio concesie în acest sens.
Partida s-a reluat după aproximativ 10 minute și a fost dusă la bun sfârșit fără ca fanii să recidiveze. Oaspeții s-au impus cu 1-0, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Mario Rondon, în minutul 52.
Romanian Liga I
CFR Cluj și-a găsit stadion! Unde va juca meciul cu Petrolul, după reacția dură a fanilor lui "U"
21/09/2022 LA 17:12
Citește și:

Laszlo Dioszegi: "În fotbal nu trebuie să existe ură"

La finalul partidei, cei de la Sepsi nu au făcut un mare caz din ceea ce s-a întâmplat în tribune. Laszlo Dioszegi, proprietarul covăsnenilor, a avut un discurs elegant, subliniind totuși că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru la meciurile echipei sale.
"În fotbal nu trebuie să existe ură. Fotbalul este făcut pentru spectacol. Fotbalul trebuie să ne unească, nu să ne învrăjbească și să facă asemenea chestii. Nu cred că are rost să comentez eu. S-a văzut foarte clar, lucrurile trebuie să intre în normal pentru că suntem în secolul 21. Deja nu mai sunt afectat, nu e prima oară, dar nu e un lucru frumos", a spus Dioszegi, citat de digisport.ro.
Fără îndoială, cei de la U Cluj vor primi o amendă severă pentru comportamentul fanilor. În cazul în care astfel de incidente se vor repeta, echipa ardeleană riscă să fie sancționată cu închiderea stadionului la meciurile de acasă și se poate ajunge chiar la depunctare, conform regulamentului în vigoare.
În urma succesului, echipa lui Cristiano Bergodi a ajuns la 10 puncte în clasament și ocupă momentan locul 4, după Farul (12 p), Rapid (12 p) și FC Botoșani (11 p). De partea cealaltă, U Cluj a rămas fără victorie și are numai două puncte în 6 etape, fiind pe locul 15, iar scaunul lui Erik Lincar se clatină din ce în ce mai tare.
În etapa următoare, Sepsi va juca acasă cu Rapid, iar U Cluj se va deplasa la Voluntari.
Romanian Liga I
CFR Cluj, "interzisă" pe Cluj Arena de fanii lui "U"! Mesajul postat de suporterii rivalei
21/09/2022 LA 12:12
Romanian Liga I
Dan Petrescu, ca și plecat de la CFR?! Neluțu Varga atacă: "Bate câmpii! I-am făcut toate poftele"
19/09/2022 LA 11:51