Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică a anunțat care sunt condițiile pentru a rămâne la FCSB! Meciul cu Sepsi poate fi crucial

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/10/2022 la 16:20 GMT+3

FCSB nu este în cea mai bună perioadă din acest sezon, dar pare că e pe un drum bun în SuperLigă. Nicolae Dică a fost pe punctul de a-și da demisia după returul cu Silkeborg, dar a fost întors din drum de către cei din conducere.

Nicolae Dică

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
FCSB și-a concentrat toată atenția pe campionat, ținând cont că șansele de calificare în primăvara europeană au scăzut drastic, iar Cupa României nu reprezintă o miză importantă. Nicolae Dică a fost aproape de a-și prezenta demisia după înfrângerea cu 0-5 de pe Arena Națională, cu silkeborg, scor înregistrat și în Danemarca, contra aceleiași echipe.
Tehnicianul a dezvăluit că s-a răzgândit în privința plecării în urma unei discuții cu patronul, cel care i-a acordat votul său de încredere. Singurul lucru pe care trebuie să-l respecte Dică este să nu facă pași greșiți în campionat, acolo unde conducerea i-a fixat principalul obiectiv din acest sezon. Meciul de luni cu Sepsi poate fi decisiv în stabilirea viitorului antrenorului pe banca roș-albaștrilor.
"Am fost în discuții cu conducere echipei după meciul cu UTA. După jocurile cu Silkeborg am fost dezamăgit, supărat, trist, pentru că am pierdut așa cum am pierdut în acele două meciuri. Am văzut reacția anumitor persoane și am discutat cu patronul și mi a zis spus că are încredere în mine
Conducerea m-a întors din drum, dar m-am bucurat la meciul cu UTA că suporterii noștri au încurajat jucătorii și chiar le-am spus asta celor din staff. Am văzut că sunt alături de mine și de jucători. Am vrut să renunț pentru că multă lume zicea că trebuie să renunț.
Am spus că vreau să câstigam în campionat și după să las echipa să o ia altcineva care să facă mai mult decât mine. După meciul cu Viking eram și eu bun, după nu am mai fost", a spus Dică, la conferința de presă, citat de Digi Sport.
Citește și:

FCSB s-a apropiat la doar 2 puncte de play-off-ul SuperLigii

Deși se afla pe loc de baraj pentru menținerea în prima ligă la un moment dat, FCSB și-a revenit în competiția internă, unde a legat 3 victorii consecutive și s-a apropiat la doar 2 puncte de locul 6, ultimul care duce în play-off. Această poziție este ocupată chiar de Sepsi, adversara de luni, dar trebuie menționat și faptul că vicecampionii au și două meciuri în minus.
"Trebuie să avem rezultate pozitive și să începem să urcăm în clasament. În ultimele trei meciuri din campionat am câștigat și sunt lucruri pozitive de care mă leg. Un antrenor rămâne la un club doar dacă are rezultate. Sau poate să rămână dacă are încrederea celor din club. Sunt momente mai dificile prin care ați văzut că trec și antrenorii mari, și echipele mari",a adăugat Nicolae Dică.
FCSB ar putea ocupa un loc de play-off la finalul acestei etape, dacă o învinge pe Sepsi. Joi, roș-albaștrii își joacă ultima șansă în Conference League, unde sunt obligați să o învingă pe Anderlecht, în Belgia, iar Silkeborg să piardă cu West Ham, pentru a păstra șanse la calificare. În campionat, Compania și compania se vor deplasa apoi la Cluj, pentru meciul cu Universitatea, urmând apoi derby-ul cu Rapid de pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo