Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică, prezentat oficial la CS Mioveni! Când va debuta fostul tehnician de la FCSB la echipa din Argeș

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/01/2023 la 12:33 GMT+2

Nicolae Dică revine în SuperLigă. Tehnicianul de 42 de ani a semnat cu CS Mioveni, iar în această dimineață a fost prezentat oficial la noua sa formație, pe care o va prelua în partea a doua a sezonului cu obiectivul de a o salva de la retrogradare.

Nicolae Dică

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Nicolae Dică a revenit în întrecerea internă după despărțirea de FCSB, din toamna anului trecut.
Tehnicianul de 42 de ani a acceptat în cele din urmă oferta făcută din partea celor de la CS Mioveni, iar sâmbătă dimineața a fost prezentat oficial la noua sa echipă în cadrul unei conferințe de presă.
Negocierile dintre acesta și ultima clasată în ierarhie s-au purtat de o bună bucată de vreme, însă cele două părți au ajuns la un numitor comun la sfârșitul acestei săptămâni, chiar dacă la un moment dat discuțiile păreau intrate în impas. Până la urmă, acesta se întoarce pe bancă la o echipă din apropierea zonei sale natale, iar obiectivul va fi acela să încerce să evite retrogradarea.
CITEȘTE ȘI:

Nicolae Dică, prezentat oficial la CS Mioveni

Nicolae Dică a decis să plece în toamna anului trecut de la FCSB, după ce rezultatele obținute cu roș-albaștrii nu erau pe placul conducerii, iar atmosfera nu mai era una bună la nivelul lotului.
Dică a demisionat și a rămas liber de contract, însă noul an îl readuce în SuperLigă, acolo unde a preluat-o pe CS Mioveni, lanterna roșie din întrecerea internă.
Noua echipă a lui Dică, CS Mioveni, se află pe ultimul loc în momentul pauzei competiționale, având o singură victorie și doar 9 puncte adunate în 21 de etape.
Obiectivul formației este acela de a se salva de la retrogradare, iar misiunea lui Dică va fi una dificilă în perioada următoare.
Dică va debuta la noua sa echipă în partida amicală cu FCU Craiova, care va avea loc sâmbătă, de la ora 13:00, în timp ce primul meci oficial în care va sta pe banca argeșenilor este programat pe 21 ianuarie, cu Petrolul Ploiești.
"Le mulțumesc conducătorilor că au avut răbdare cu mine, pentru că am avut niște condiții. Mă refer la problemele financiare și la transferuri. Am adus și ieri jucători, mai așteptăm 3-4 și în următoarele zile.
Vin la o echipă din Argeș, unde m-am născut, și vreau ca județul să aibă două echipe în prima ligă. Chiar dacă nimeni nu ne dă nicio șansă, noi vom încerca.
Asta mi-a zis domnul primar, că obiectivul nu e rămânerea în prima ligă, ci încercarea de a rămâne în prima ligă. Mie îmi plac provocările. Insistența celor de aici m-a convins. Și Mircea Lucescu a retrogradat cu Corvinul și acum e cel mai bun antrenor român. Nu trebuie pusă ștampila pe un antrenor care retrogradează.
Problema la mine e că nu prea am timp. Jucătorii noi abia au venit, nu au jucat în ultimul timp. Cred că unitatea ar fi atuul nostru. Doar așa putem reuși. Putem fi surpriza plăcută a campionatului", a declarat Nicolae Dică, la conferința de presă în care a fost prezentat la CS Mioveni.

Nicolae Dică a revenit în SuperLigă

După ce ultima experiență a fost una de scurtă durată, la FCSB, neîncununată cu rezultate pe măsura așteptării, Nicolae Dică s-a întors în SuperLigă și a preluat-o din această iarnă pe CS Mioveni.
"Nu am nimic de demonstrat nimănui. Am dus FCSB în Conference League și puteam să mă bat la titlu dacă rămâneam până la final. Aveam două restanțe, puteam reveni. Eu sunt mulțumit că am dus echipa în Conference League.
Ar fi mai impresionantă salvarea de la retrogradare cu Mioveni decât grupele Conference League cu FCSB, pentru că nu ne dă nimeni nicio șansă", a adăugat acesta în momentul prezentării.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo