Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul transfer oficial anunțat de FCSB după calificarea în play-off-ul Conference League! Când ar putea debuta

Bianca Dumitru

Publicat 12/08/2022 la 15:40 GMT+3

Vadim Rață este noul jucător al celor de la FCSB. Roș-albaștrii au anunțat transferul în această după-amiază, iar debutul fotbalistului sub comanda lui Nicolae Dică s-ar putea face chiar în weekend, în meciul din a cincea etapă a SuperLigii.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB a anunțat astăzi, la nici 24 de ore de la calificarea în play-off-ul Conference League, realizarea transferului lui Vadim Rață, de la FC Voluntari.
Fotbalistul de 29 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaș, va face primul antrenament ca jucător al vicecampioanei României sâmbătă, iar duminică ar putea debuta în tricoul roș-albaștrilor în SuperLigă, în meciul cu Chindia Târgoviște, din etapa a 5-a.
"FCSB anunță transferul internaționalului moldovean Vadim Rață, de la FC Voluntari. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani, care va purta tricoul cu numărul 24, se va alătura lotului condus de Nicolae Dică în cursul zilei de mâine. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!
Vadim Rață s-a născut la 5 mai 1993, în Chișinău, Republica Moldova. A început fotbalul profesionist la Sheriff Tiraspol, club care l-a împrumutat, de-a lungul anilor, la FC Tiraspol, Zaria Bălți sau Speranța Nisporeni, iar în 2018 a ajuns la Milsami Orhei.
În februarie 2019 a ajuns în România, la FC Chindia Târgoviște, pentru care a evoluat 89 de partide, a înscris 5 goluri și a oferit două pase de gol. În iulie 2021 a semnat cu FC Voluntari, pentru care a marcat de 9 ori în 47 de jocuri oficiale. La nivel internațional, a adunat 31 de meciuri și un gol pentru echipa națională a Republicii Moldova", au scris oficialii roș-albaștilor, pe pagina de Facebook a echipei.
Citește și:

Ce jucători mai vor șefii de la FCSB

Calificați fără prea mari emoții în play-off-ul Conference League, unde vor da peste norvegienii de la Viking, cei de la FCSB vor să mai aducă întăriri în lotul lui Nicolae Dică.
Marius Ștefănescu este principala țintă a conducerii, însă doar în cazul unei calificări în grupe. Al doilea nume de pe lista roș-albaștrilor este Pavol Șafranko, jucător de care s-a mai vorbit în această vară.
Dacă ar fi adus acum, Ștefănescu nu ar avea drept de joc în play-off-ul Conference League deoarece a evoluat deja în aceste preliminarii pentru cei de la Sepsi Sf. Gheorghe. Astfel, această mutare depinde foarte mult de rezultatul dublei manșe dintre FCSB și Viking. În cazul unei eliminări, transferul poate pica datorită prețului mare cerut de șefii lui Sepsi.
În ceea ce-l privește pe Pavol Șafranko, fotbalistul, care este cotat la 800.000 de euro conform transfermarkt.com, a evoluat la Sepsi între 2019 și 2021. În sezonul trecut a jucat în Africa de Sud, unde a reușit să înscrie de 9 ori în 28 de partide.
Un alt nume de pe lista celor de la FCSB este Andrea Compagno, pentru care conducerea de la FCSB a făcut deja o ofertă de 500.000 de euro. Atacantul nu va fi lăsat atât de ușor să plece de la FC U Craiova, astfel că suma ar putea crește. Șefii din Bănie ar vrea să îl păstreze pe italian pentru calitățile sale și pentru a forța o calificare în play-off-ul SuperLigii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo