Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rădoi anunță schimbări pentru meciul de Cupă, cu Ocna Mureș. Ce a pregătit tehnicianul oltenilor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/11/2022 la 21:41 GMT+2

Universitatea Craiova va juca miercuri, începând cu ora 17:00, în deplasare, la Zlatna, cu Ocna Mureș, într-o partidă contând pentre cea de-a doua etapă a fazelor grupei Cupei României. Oltenii au cinci victorii în ultimele cinci meciuri, iar Rădoi anunță că va efectua modificări la nivelul echipei, dar și la nivelul sistemului de joc pentru acest duel.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Universitatea Craiova traversează un moment bun, reușind să lege cinci victorii în toate competițiile și să se apropie de pozițiile fruntașe din SuperLiga. La mijlocul acestei săptămâni, trupa lui Rădoi va continua traseul în Cupa României, competiție în care a debutat cu dreptul, în primul meci din faza grupelor, contra celor de la Hermannstadt, scor 2-0.
Adversara juveților este tot o formație care a ieșit învingătoare după prima rundă, CS Ocna Mureș, echipă din eșalonul al treilea, dar care a reușit să își adjudece confruntarea cu Chindia Târgoviște, scor 1-0, pentru a fi acum vecină de clasament cu Universitatea Craiova.
Înaintea acestui duel, ambele formații au câte trei puncte, iar învingătoarea meciului de la Zlatna va lua o opțiune serioasă pentru calificarea în faza sferturilor de finală.
Mirel Rădoi, tehnicianul oltenilor, a prefațat duelul din Cupa României în cadrul unei conferințe de presă, acesta vorbind, printe altele, de viitorul adversar, problemele de efectiv de la nivelul lotului și schimbările gândite înaintea acestui duel.
CITEȘTE ȘI:

Mirel Rădoi, înainte de meciul cu Ocna Mureș, din Cupa României

Mirel Rădoi este cumpătat înaintea meciului cu Ocna Mureș, fiind sigur că, deși va întâlni o formație din Liga 3, aceasta va reprezenta o nucă tare pentru băieții săi, o adversară care are un joc ce nu arată precum al unei formații din cel de-al treilea eșalon din punct de vedere valoric.
"Dacă ne luăm după ultimele partide disputate în campionat am putea spune că nu sunt într-o formă foarte bună, dar am văzut partida cu Chindia și chiar au avut un joc destul de consistent. Chiar nu arată ca o echipă de Liga a 3-a. Spre norocul nostru jucăm la Zlatna, meciul nu se mai joacă la Ocna Mureș.
Din ce am înțeles și din pozele pe care le-am primit terenul arată mult mai bine. Va fi o partidă interesantă, este clar că valoarea mai ridicată o avem noi, dar sunt sigur că la nivel de determinare și ambiție vor încerca să echilibreze balanța", a declarat Rădoi, la conferința de presă.
"Mari probleme nu avem, Arla este pe drumul cel bun. Sunt probleme din punct de vedere fizic după ultima partidă, dar medicale în afară de situația lui Elvir nu avem. Este clar că vor apărea schimbări în primul 11, ne gândim la o schimbare și de sistem, nu doar de jucători pentru partida din Cupă.
Gândul nostru principal nu este neapărat să menajem jucătorii, ci să dăm minute celorlalți pentru a putea să avem jucătorii la un nivel de minute și intensitate fizică la aceași parametrii. Va fi greu, pentru că sunt partide foarte multe partide în campionat, iar în Cupă sunt foarte puține", a adăugat acesta vizavi de lotul pe care îl are la dispoziție pentru meciul de miercuri seara.

Rădoi îndeamnă la seriozitate înaintea meciului cu o echipă din Liga 3

Tehnicianul oltenilor consideră că meciul nu este câștigat dinainte, cu atât mai mult cu cât Ocna Mureș a împiedicat-o pe Chindia Târgoviște în prima rundă, așa că îndeamnă la seriozitate.
"Așa cum am spus mereu atât public, cât și jucătorilor fiecare partidă indiferent de competiție trebuie tratată serios, pentru că în continuare până la iarnă va fi o evaluare a lotului. A fost o partidă echilibrată, chiar dacă la un moment dat Chindia a avut câteva ocazii mari.
Cu trecerea timpului, Ocna Mureș s-a închis din ce în ce mai mult, iar spațiile erau foarte mici între compartimente și jucători. Chindia nu a găsit spațiile necesare, trebuia să ducă mingea la margine pentru centrări, terenul nu era într-o stare foarte bună și a avantajat echipa gazdă după ce au înscris", a adăugat Rădoi.
"Aici lucrurile vor sta diferit, starea terenului la Zlatna va fi diferită, iar suprafața îți permite să poți să pasezi. Din punctul acesta de vedere va trebui să facem foarte rapid circulația balonului și să atacăm în profunzime cât mai mulți oameni.
Întâmpină probleme la nivelul apărătorilor, chiar dacă sunt destul de mobili, fundașii centrali sunt înalți au o tehnică bună, dar sunt lenți. Este clar că încrederea la nivel de lot a crescut, dar mă bucură mai mult că jucătorii au înțeles mesajul că nu este îndeajuns să câștigăm etapă de etapă și să acumulăm puncte.
În perioada dintre meciuri, indiferent că este vorba de trei sau patru zile, noi trebuie să ne antrenăm din ce în ce mai mult și să mai adăugăm ceva din punct de vedere mental, fizic sau tehnico-tactic. Trebuie să punem din ce în ce mai multe informații și din partea lor să aducă măcar 1% în plus de fiecare dată", a conchis antrenorul oltenilor la conferința de presă premergătoare jocului cu Ocna Mureș.
Clasament Grupa D - Cupa României:
  • 1. Universitatea Craiova - 3 puncte
  • 2. Ocna Mureș - 3 puncte
  • 3. FC Argeș - 1 punct
  • 4. Minaur Baia Mare - 1 punct
  • 5. Chindia Târgoviște - 0 puncte
  • 6. Hermannstadt - 0 puncte

PROGRAMUL ETAPEI A DOUA A GRUPELOR CUPEI ROMÂNIEI

Marți, 8 noiembrie
  • CS Mioveni - FC Botoșani, 1-0
  • Unirea Slobozia - Petrolul Ploiești, 0-0
  • Dinamo - Sepsi Sf. Gheorghe, ora 21:00
Miercuri, 9 noiembrie
  • Gloria Buzău - UTA Arad, ora 14:00
  • Minaur Baia Mare - FC Hermannstadt, ora 14:00
  • Chindia Târgoviște - FC Argeș, ora 14:45
  • Ocna Mureș - Universitatea Craiova, ora 17:00
  • Rapid - Farul Constanța, ora 21:00
Joi, 10 noiembrie
  • CSM Alexandria - "U" Cluj, ora 14:00
  • FC U Craiova - FC Voluntari, ora 16:00
  • CSC Dumbrăvița - CFR Cluj, ora 18:15
  • Oțelul Galați - FCSB, ora 21:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo