Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid, probleme de identitate! Echipa care vrea să preia numele și trofeele: "Vor pierde marca"

Romeo Ene

Publicat 13/01/2023 la 22:15 GMT+2

AFC Rapid a câștigat în tribunal anularea mărcii utilizate de FC Rapid 1923, iar la finalul lunii speră să câștige și la Curtea de Apel.

Rapid București

Credit imagine: facebook

În cazul în care acest lucru se va întâmpla, atunci echipa lui Adrian Mutu va pierde dreptul de a folosi numele "Rapid", o situație similară cu conflictul juridic dintre FCSB și CSA Steaua.
Curtea de Apel a rămas în pronunțare în principalele două spețe în dispută, prima pentru marca cu vulturul, iar cealaltă cu restul mărcilor cu UFC Rapid., pe care actuala societate, denumită pe atunci "FC R", le achiziționase în 2018, ca urmare a unei licitații, conform GSP.
25 ianuarie este data la care Curtea de Apel va anunța verdictul. Anterior, în 2020, Tribunalul București dăduse câștig de cauză AFC Rapid, iar actuala echipă din Liga 1 nu mai avea dreptul de a folosi marca cu vulturul. Giuleștenii au profitat de faptul că decizia nu era definitivă și au făcut apel.
Președintele AFC Rapid, Horia Manoliu, a venit cu precizări pentru GSP: "Administratorul judiciar Dragoș Frățilă a înregistrat la OSIM fraudulos, cu rea-credință, fără să anunțe pe nimeni, acea marcă cu vulturul, aproape identică cu cea originală, deținută de noi. Un fapt dovedit de Tribunal, care ne-a dat nouă dreptate.
Cei de la «FC R» au cumpărat-o, iar în baza ei au putut să se numească Rapid. Dacă vom câștiga și acum, la Curtea de Apel, ei vor pierde acea marcă, deci și dreptul de a mai folosi numele de Rapid. Oricum, noi vom merge mai departe, în instanță și nu numai, pentru ca acest club din SuperLigă să nu se mai poată numi Rapid. Tot acum, dacă vom câștiga, le vom anula și mărcile cu UFC Rapid, astfel că vor rămâne numai cu «Giuleștina», care nu e pe fotbal, ci doar pentru reviste și programe de meci."
CITEȘTE ȘI;

Angelescu susține că procesul va mai dura minim doi ani

Unul dintre acționarii Rapidului din Liga 1, Victor Angelescu, susține faptul că nu se va decide nimic acum, giuleștenii având încă o cale de atac. Totuși, este de părere că actuala echipă din Liga 1 este Rapid, ținând cont de faptul că FIFA și UEFA i-au solicitat clubului să achite datoriile din perioada vechei societăți care a falimentat: "Dacă pierdem, mai avem o cale de atac. Mai putem face un apel, plus la Înalta Curte. Acest proces va mai dura cel puțin doi ani. Chiar dacă pierdem marca acum și se demonstrează că a fost înregistrată cu rea-intenție, va fi anulată și nici noi, dar nici ei, nu vom putea s-o folosim. Va depinde cine va reuși să o înregistreze primul la OSIM. Iar asta cu numele, cum adică: noi plătim vechi datorii în contul fostei societăți FC Rapid, adică suntem Rapid pentru FIFA și UEFA, dar nu și pentru România?! Nu se pune problema!"
AFC Rapid nu se mulțumește doar cu numele, vrea și trofeele din perioada 1923-2006, echivalentul a trei titluri și 12 Cupe ale României. În acest sens, a fost trmisă o notificare, însă rămâne de văzut care va fi deznodământul acestui nou conflict de identitate din fotbalul românesc.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo