Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid se desparte de unul dintre cei mai iubiți jucători! Fotbalistul, ademenit cu un salariu uriaș

Nicu Savin

Publicat 23/02/2024 la 16:34 GMT+2

Investițiile masive ale oficialilor de la Rapid și revenirea jucătorilor accidentați au creat o concurență acerbă în echipa lui Bergodi, iar mulți jucători rămân pe din afară. Alex Ioniță nu a jucat niciun minut în 2024 și a decis să plece, iar clubul l-a înțeles. Mijlocașul ofensiv ar umra să joace în liga a 2-a din China, unde va avea un salariu de 500.000 de € pe sezon.

Alex Ioniță

Credit imagine: Eurosport

Rapid a transferat masiv în iarnă, iar jucători ca Burmaz sau Krasniqi s-au impus direct ca titulari. În plus, Rrahmani și Petrila și-au revenit după accidentările din startul sezonului, iar concurența este mai mare ca niciodată la echipa lui Bergodi, în zona ofensivă.
Prima "victimă" a acestui context a fost Alex Ioniță, care nu a fost folosit niciun minut în cele 5 meciuri din 2024, deși nu a avut nicio problemă medicală. Până și tinerii Cîrjan sau El Sawy au intrat în unele partide, deci a devenit clar că Ioniță nu face parte în planurile staff-ului tehnic.
În aceste condiții, mijlocașul ofensiv s-a gândit la plecare și se pare că a găsit o soluție. Confirm GSP.ro, Ioniță a ajuns la un acord cu chinezii de la Yunnan Yukun FC, un club înființat abia acum 3 ani, care evoluează în liga secundă. Ioniță ar urma să semneze un contract pe 3 sozoane și va avea un salariu de 500.000 de € pe an, cu mult peste ceea ce câștiga la Rapid.

Alex Ioniță pleacă de la Rapid

Clubul giuleștean nu s-a opus dorinței lui Ioniță de a pleca și a solicitat o sumă modică în schimbul său: 50.000 de €. Mijlocașul mai avea contract cu a doua clasată din Superliga doar până la finalul acestui sezon.
Crescut de Rapid, Alex Ioniță e unul dintre cei mai iubiți jucători de către suporteri, pentru că niciodată nu și-a ascuns atașamentul față de Rapid, chiar dacă îmbrăca tricoul altei echipe. Mijlocașul a revenit la clubul vieții sale în 2021 și a fost unul dintre jucătorii de bază în ultimii ani, chiar dacă nu a avut evoluții constant bune. În actuala stagiune, Ioniță a marcat 5 goluri și a oferit două assist-uri, în 20 de meciuri jucate (18 în campionat și două în Cupa României).
Aventura în China va fi prima în afară țării pentru Ioniță. Fotbalistul de 29 de ani a mai jucat în carieră la Astra Giurgiu, Universitatea Craiova sau CFR Cluj, reușind să câștige 3 titluri de campion în România (două cu CFR și unul cu Astra), o Cupă a României și două Supercupe (toate cu Astra). În 2017, Alex Ioniță a bifat singurul său meci la echipa națională a României (a jucat 11 minute într-un meci cu Kazakhstan din preliminariile CM din 2022, câștigat de tricolori cu 3-1).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo