Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

11 concluzii după etapa a 12-a din Superliga

Ion Alexandru

Actualizat 10/10/2023 la 12:48 GMT+3

FCSB a obținut victoria tradițională de la Botoșani și a reușit să-și mărească avansul în fruntea României cu ajutorul lui...Dinamo. Hagi l-a învins pe Dorinel Munteanu în duelul Fotbaliștilor record din istoria naționalei României. Sepsi s-a prăbușit sub presiunea sindromului postcupeleeuropene.

Mihai Lixandru a marcat singurul gol Botoșani - FCSB 0-1. Sursa foto: facebook.com/FCSBOfficial

Credit imagine: facebook

Superliga a propus o etapă cu 4 egaluri și 4 victorii la un singur gol, iar clasamentul a suferit puține modificări ca urmare a acesteia. FCSB și-a făcut treaba, dar următoarele două clasate au pierdut puncte importante. Acestea sunt concluziile etapei cu numărul 12 din Superliga României:
1. FCSB nu are stadion propriu și e obligată să joace, de multe ori, cu câteva mii de fani, pe o Arenă Națională prea mare. Botoșani este orașul unde are cel mai bun raport puncte/meciuri. 12 victorii și doar 2 egaluri este bilanțul în nordul Moldovei pentru FCSB.
2. CFR Cluj a dat cu piciorul unei șanse bune. Să joci în fața unei echipe care pierduse, fără să marcheze, ultimele 4 meciuri și să faci doar egal poate să-l coste pe Mandorlini un titlu. Pierderea căpitanului Camora poate fi o explicație pentru jocul dezlânat din prima repriză, dar ratările din partea a doua sunt greu de înțeles.
3. Dinamo a făcut cea mai bună repriză a sezonului și a suferit pentru un punct pe care nu-l mai obținuse în fața CFR-ului de 4 ani. Atacantul din Madagascar Abdullah a dat primul gol la Dinamo, iar Burcă speră ca acest rezultat sa fie scânteia de care are nevoie pentru ieșirea din zona retrogradării.
Dinamo - CFR Cluj, foto: GSP
4. Hagi știe cât de valoroasă este o victorie la Galați în acest sezon, mai ales că Farul a câștigat doar pe terenul lui Dinamo în ultimele 3 luni (meciuri din Superliga). Veteranul Larie a marcat pentru prima dată după aproape 10 ani în etape consecutive din prima ligă. Fundașul de 36 de ani are mai multe goluri în acest sezon decât toți atacanții lui Hagi la un loc!
5. Luxandru este al 11-lea jucător de la FCSB care marchează în primele 12 etape. Dacă dă și Crețu, titlul după 9 ani pare ceva realizabil.
6. Rapid - Poli Iași a fost cel mai spectaculos meci al etapei. Bergodi l-a transformat pe Ioniță în mijlocașul de creație pe care fanii din Giulești îl așteptau de mulți ani. Da, Rrahmani a avut cea mai neinsinspirată partidă de la venirea în România, dar kosovarul ridică pulsul fanilor de câte ori pune piciorul pe minge.
Citește și:
7. Norocul lui Mititelu este că se pricepe la jucători mult mai bine ca antrenori. Chițu, Lacroix sau Baeten îl ajută să aibă mai multe puncte decât antrenori demiși în acest sezon, dar diferența se strânge.
8. Sepsi nu poate să-si revinâ. Echipa din România care a fost cel mai aproape de calificarea în grupele cupelor europene a ajuns să "parcheze banca de rezerve în poartă" pentru un punct la Cluj, dar s-a întors cu desaga goală la Sf.Gheorghe. Ciobotariu este cu valiza făcută și cel mai calm patron din fotbalul românesc poate lua o decizie rară pentru mandatul său la Sepsi.
Liviu Ciobotariu
9. Rednic este supărat pe fanii care-l critică, dar nu amintește de faptul că UTA este echipa care a marcat doar cu ultima clasată Botoșani în ultimele 5 etape. De cei 51(!) de jucători vânzoliți ("transferați" e un termen pretențios pentru ce face familia Rednic) prin Arad de la venirea sa nu spun nimic pentru că oficial nu este treaba lui nea Mirci..."Luana se ocupă".
10. Petrolul are 5 egaluri în ultimele 6 meciuri, iar acest 0-0 cu UTA a arătat că i-a fost, mai mult ca oricând, frică de înfrângere.
11. Dan Nistor, la 35 de ani, este în formă de convocare la națională, dar Edi Iordănescu are mai multe informații decât mine. Mai ales că vede toate meciurile lui Konyaspor și Pisa. Cu Nistor și Chipciu "în vână" și Sabău regizor, U Cluj a ajuns în buza zonei playoff.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol