Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

11 concluzii după etapa a 25-a din Superliga

Ion Alexandru

Publicat 13/02/2024 la 08:18 GMT+2

Breaking News! Dinamo a bătut pe cineva în 2024 și nu doar a învins campioana Farul, ci a și controlat jocul. FCSB a câștigat și își menține avansul considerabil în fața Rapidului, care a învins la Cluj pe CFR. Oltenii s-au prăbușit rând pe rând: FCU a pierdut la Galați, iar Universitatea a ratat victoria de la 2-0.

Dennis Politic (Dinamo)

Credit imagine: facebook

2 victorii acasă, 4 egaluri și 2 victorii în deplasare. Nicio echipă din Superliga nu a marcat mai mult de două goluri, iar victoria etapei a obținut-o Dinamo. Kopic l-a dominat tactic pe Hagi și l-a învins în cel mai surprinzător meci al începutului de an. Acestea sunt concluziile după etapa a 25-a din Superliga:
1. Dinamo a dat lovitura la Ovidiu! Ultima clasată a învins clar campionana și continuă să spere. Politic a marcat cel mai haios gol al sezonului. Greu să vezi doi coechiperi care se faultează unul pe altul pe linia porții adverse.
2. FCSB a reușit o victorie "de control" în fața lui Sepsi, adversar care a avut posesie de 62% pe Arena Națională (mai mare decât orice alt adversar din acest sezon!), dar a avut un singur șut pe poartă.
3. Mutu a fost învins de karma. Antrenorul care a părăsit Giuleștiul pentru petrodolarii de la Nefci Baku a pierdut acum cu Rapid. Mai mult, doi oameni care au fost la CFR, Bergodi și Djokovic (primul gol la Rapid, după un șut deviat) au orchestrat acest succes din derby-ul vișiniu al feroviarilor.
4. Farul a făcut cel mai slab meci din 2024, deși a avut tridentul ofensiv Ronaldo-Rivaldo-Budescu. Cei trei au fost inexistenți în fața unei defensive care luase gol în toate cele trei meciuri din acest sezon.
5. Bulgarul Petev a rămas cu o singură victorie (și aceea a fost cu largul concurs al lui Istvan Kovacs la Sf.Gheorghe) în ultimele 9 meciuri și viitorul său pe banca Universității Craiova este incert. Doar din penalty au marcat oltenii la ultimele două meciuri jucate acasă.
Citește și:
6. Rapid are 4 victorii din 4 meciuri în 2024, toate la un gol. La Cluj, echipa lui Bergodi a fost mai bună și a arătat că transferurile făcute în iarnă sunt inspirate. Înlocuirea lui Moldovan cu Aioani este o idee excelentă și rămâne de văzut în următoarele meciuri care va fi efectul accidentării lui Săpunaru.
7. Craiova a învins etapa trecută la Sfântu Gheorghe, acum a luat gol de la Vali Gheorghe la doar 18 secunde de la intrarea acestuia pe teren. Sunt sigur că cel mai calm și elegant antrenor din Superliga, Sabău a avut o pauză agitată în vestiarul de la Craiova. Egalul obținut în Oltenia a fost mai ales datorită unei evoluții foarte bune a lui Vali Gheorghe.
8. Ca și în tur, UTA - Botoșani a fost 2-2. Ca și în tur, Botoșani a condus cu 2-1. Ca și în tur, UTA a avut un fotbalist eliminat. Ca și în tur, UTA a egalat în final. Ca și în tur, o rezervă a salvat un punct pentru Rednic. Ca și în tur, au fost 4 marcatori diferiți.
9. Bodișteanu marchează doar cu FCU Craiova, în acest sezon. Următorul gol va fi în playout. Dorinel i-a luat toate punctele lui Mititelu.
10. Hermannstadt - Petrolul 0-0 = Petrolul - Hermannstadt 0-0. Doar Zima și Căbuz și-au făcut treaba cum trebuie în meciul de la Sibiu. Deși ambele echipe se află în cursa pentru ultimul loc din playoff nu par pregătite pentru a face față într-o primăvară fierbinte în luptă cu FCSB, Rapid sau CFR Cluj.
11. Iași - Voluntari 0-0 le dă speranțe lui Botoșani și Dinamo, înaintea playout-ului. Acestea par să fie cele 4 echipe care își vor împărți locurile care duc la barajul de rămânere în Superliga sau direct în Liga a 2-a.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol