Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

11 concluzii după etapa a 9-a din Superliga

Ion Alexandru

Publicat 19/09/2023 la 07:36 GMT+3

O etapă poate avea goluri frumoase, alta răsturnări de situație, dar cele mai ciudate sunt rundele în care arbitrii greșesc grav și decid rezultate. Etapa a 9-a a scos în prim plan forța arbitrilor de a trunchia faze și destine. Considerați cei mai buni "fluierași" din România, Colțescu și Kovacs au dat-o în bară în favoarea echipelor care domină Superliga.

Sebastian Colțescu

Credit imagine: Getty Images

Superliga a intrat parcă prea devreme în faza "toate armele pe masă în lupta pentru titlu". Liderul FCSB și challenger-ul CFR Cluj au beneficiat de decizii favorabile din partea unor arbitrii cu mare experiență în faze cheie ale disputelor din etapa a 9-a. Reghecampf a părăsit Craiova după o ofertă din Arabia Saudită, în timp ce Dorinel Munteanu a obținut încă un egal, al 8-lea în 9 etape, cu Oțelul Galați. Acestea sunt cele 11 concluzii după o etapă cu prea multe controverse:
  • 1. Colțescu a inventat un penalty care nu a fost, din care FCSB a marcat singurul gol al disputei cu Farul. CFR Cluj a plusat! Petrolul trebuia să primească două lovituri de pedeapsă clare ca lumina zilei, dar Istvan Kovacs a iertat CFR și ardelenii au învins la limită, 1-0. "A câștigat FCSB, trebuia să o facă și CFR" a urlat căpitanul Petrolului la final într-o concluzie amară a weekendului de coșmar al arbitrilor români.
  • 2. Ne-am concentrat pe greșelile foarte mari de arbitraj și am uitat să ne bucurăm de fotbal. Congolezul Avounou a dat un gol superb în disputa cu Petrolul și a adus CFR-ului o victorie foarte importantă.
  • 3. Avounou nu a dat golul etapei pentru că a existat execuția magică a lui Baeten. Belgianul a marcat la singura ocazie clară a oltenilor lui "Adiță" Mititelu pe Arena Națională.
  • 4. Reghecampf i-a "lăsat cu ochii în soare" pe olteni și a plecat în Arabia Saudită pentru a se lupta cu Ronaldo, Benzema, Firmino sau...Florin Tănase. Rotaru și Mititelu s-au întâlnit la coada de la magazinul de antrenori.
  • 5. Driblingul lui Politic a readus temporar zâmbetul pe fața fanilor lui Dinamo și va rămâne în memoria colectivă mai mult timp decât înfrângerea de vineri seară. A fost însă doar o iluzie pentru că echipa lui Burcă a pierdut al doilea meci la rănd fără să marcheze.
Citește și:
  • 6. Familia Mititelu l-a vrut pe Șumudică, dar s-a ales cu...Drăgan și Vasilică. După un 4-0 neverosimil cu Farul, antrenorii de conjunctură ai echipei cu nume incert din Craiova au învins și pe Dinamo. La cum au deblocat robinetul de puncte nu văd de ce Mititelu și Mititelu jr. nu merg în continuare pe mâna cuplului Drăgan - Vasilică.
  • 7. Ăsta e farmecul Rapidului. Când simți că ia având și crezi că poate realiza ceva măreț vine un 0-0 care taie entuziasmul.
Cristiano Bergodi (Rapid)
  • 8. "Nu am jucat la egal în viața mea" Sir Alex Ferguson. "Egalul e viața mea" Dorinel Munteanu. Oțelul continuă să sune la Cartea Recordurilor și cât intră robotul care îi ține pe hold continuă să facă egaluri. Încă din 1979, FCM Bacău deține recordul 8 egaluri la rând. Gălățenii au acum 8 în 9 etape și 6 consecutive.
  • 9. Daniel Paraschiv nu are freza lui Pușcaș, dar marchează la foc automat. Edi Iordănescu are însă între criteriile de selecție și statul pe bancă la o echipă din vest, așa că Paraschiv nu poate juca pentru națională deși își face treaba ca atacant la Hermannstadt.
  • 10. U Cluj a obținut primul succes după 5 etape. Sabău l-a învins pe Rednic într-o dispută a colegilor care au câștigat 7 trofee atât cu Dinamo, cât și cu Rapid, într-o perioadă de glorie a fotbalului românesc
  • 11. Derby-ul Moldovei s-a terminat 1-1, iar Poli Iași și Botoșani rămân în subsolul clasamentului. Leo Grozavu a fost contestat de fanii lui Poli. Iașiul a câștigat ultimul meci acasă în prima ligă în aprilie 2021.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol