Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Asta înseamnă dragoste pentru fotbal! UTA Arad, număr record de copii în tribune la meciul cu FC Botoșani

Dani Morar

Actualizat 05/04/2024 la 15:54 GMT+3

UTA Arad și Dinamo București au fost aspru sancționate de Federația Română de Fotbal după incidentele de la meciul direct din ultima etapă a sezonului regulat. Arădenii vor umple o tribună cu copii la meciul cu FC Botoșani, semn că fotbalul este extrem de iubit în oraș.

UTA Arad. Sursa: Facebook UTA Arad.

Credit imagine: Eurosport

UTA Arad și Dinamo București suferă teribil după incidentele de la meciul direct din ultima etapă a sezonului regulat. Ambele echipe au fost sancționate dur, iar, pe lângă amenda de 100.000 de lei, vor fi nevoite să joace 4 meciuri fără spectatori.
Cele două formații au primit însă acceptul de a avea copii sub 14 ani în tribune, așa cum se obișnuiește în fotbalul mare, în ciuda suspendărilor. Bucureștenii au evoluat cu aproximativ 300 de mici susținători pe stadion la egalul cu Petrolul.
Astăzi, UTA Arad deschide etapa a 3-a din play-out-ul SuperLigii și o va înfrunta pe FC Botoșani de la ora 17:30, în încercarea de a mări avansul față de echipele aflate în pericol de retrogradare.
La fel ca și pe stadionul "Arcul de Triumf", arena "Francisc Neuman" va fi gazda copiilor din oraș. La meci vor putea intra câte 10 copii sub 14 ani însoțiți de un adult, iar înscrierile s-au putut face încă de la începutul săptămânii.
Potrivit aradon.ro, în dimineața aceasta, aproximativ 3500 de copii erau înscriși și există șanse mari ca numărul să fi crescut până la ora meciului. Astfel, tribuna a II-a va fi plină la înfruntarea dintre UTA și Botoașni, iar în cazul în care devine neîncăpătoare, atunci va fi deschisă și Peluza Sud pentru copiii care vor să-și încurajeze favoriții.
UTA Arad. Sursa: Facebook UTA Arad.
Jucătorii celor de la UTA au fost pe la școlile din oraș pentru a promova meciul cu Botoșani și pentru a-i chema pe copii la meci. Se pare că apelul jucătorilor a ajuns unde trebuie, iar de la 17:30 va începe spectacolul din tribune.
Tot în încercarea de a atrage atenția asupra partidei, UTA a organizat conferința de presă a lui Mircea Rednic și Cristian Mihai alături de copii, la fel cum se poate vedea în clipul de mai jos:

UTA Arad și Dinamo au făcut apel pentru a le fi redusă suspendarea

Cele două formații au făcut apel după decizia Federație, iar o decizie ar fi trebuit să vină în cursul zilei de joi. Pronunțarea a fost amânată până marți, 9 aprilie, existând posibilitatea reducerii pedepsei atât în cazul lui Dinamo, cât și al arădenilor.
"Comisia de Recurs a Federației Române a judecat astăzi recursul înaintat de clubul nostru la Hotărârea Comisiei de Disciplina, care a sancționat UTA cu patru etape fără spectatori și 100.000 lei penalitate financiară și a amânat pronunțarea deciziei pentru data de 9 aprilie.
Astfel, pentru meciul de mâine cu FC Botoșani, tribunele vor rămâne închise spectatorilor cu excepția copiilor sub 14 ani și a însoțitorilor acestora", se arată în comunicatul celor de la UTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo