Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Dan Șucu, varianta surpriză pentru banca tehnică a giuleștenilor

Bianca Dumitru

Actualizat 16/04/2024 la 15:44 GMT+3

Rapid a fost învinsă aseară, în prelungiri, cu scorul de 0-1, de Sepsi Sf. Gheorghe, într-un meci contând pentru a patra etapă a play-off-ului SuperLigii. După ce giuleștenii au ajuns la 4 înfrângeri consecutive, șefii clubului s-au desparțit de antrenorul Cristiano Bergodi, Dan Șucu făcând o alegere inedită în privința înlocuitorilor italianului.

Cristiano Bergodi

Credit imagine: facebook

UPDATE | Cristiano Bergodi s-a despărțit de Rapid în această după-amiază, conform unui anunț oficial făcut de reprezentanții clubului din Giulești. Pe banca tehnică, în următoarea perioadă, se vor afla Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi, doriți de Dan Șucu la cârma echipei.
"FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale play-off-ului.
În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din play-off.
În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.
De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi. Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!
Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță", au anunțat reprezentanții Rapidului, pe site-ul oficial.

Rapid a ajuns la 4 înfrângeri consecutive în play-off-ul SuperLigii, după ce a fost învinsă aseară, pe teren propriu, de Sepsi Sf. Gheorghe, cu scorul de 0-1. Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 90+5 de Debeljuh.
În urma acestui eșec, conducerea clubului din Giulești ar vrea să-l demită pe antrenorul Cristiano Bergodi, pe care Dan Șucu și Victor Angelescu l-ar fi chemat la o discuție, încercând să ajungă la un acord cu el în privința demisiei.
Tehnicianul italian nu are de gând să renunțe foarte ușor, anunțând deja că nu vrea să-și dea demisia. Bergodi consideră că încă își mai poate îndeplini obiectivul, respectiv să încheie sezonul pe podium, și că nu are de ce să plece de la Rapid.
Conform sursei citate, pentru a accepta să se despartă acum de Rapid, italianul vrea să-și primească salariul pentru toată perioada rămasă din contract, respectiv 14 luni. Este vorba, concret, de suma de 210.000 de euro care antrenorul vrea să-i fie plătită.
Citește și:

Șucu nu-l vrea încă pe Șumudică la Rapid

În ciuda piedicilor puse de Bergodi în privința schimbării antrenorului, șefii Rapidului se gândesc deja la cel care i-ar putea lua locul. Inițial s-a vehiculat varianta Marius Șumudică, antrenor care este liber de contract după ce a fost dat afară din Turcia.
În această după-amiază a mai apărut, însă, o variantă. Potrivit Sport.ro, acționarul majoritar al giuleștenilor și-ar dori ca banca tehnică să fie preluată până la finalul sezonului de Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi.
Dan Șucu consideră că aceștia ar fi potriviți să pregătească echipa în ultima 6 etape din play-off, urmând ca un antrenor principal să fie numit la vară, înainte de noul sezon.
Rapid, care e fără victorie în play-off-ul SuperLigii, se află acum pe locul 5 în clasament, cu 28 de puncte. În următoarea etapă, giuleștenii vor juca împotriva liderului FCSB.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo