Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, victorie cu FC Voluntari. "Câinii" s-au impus în prelungiri în ultimul meci al anului din campionat

Andrei Nicolae

Publicat 22/12/2023 la 22:42 GMT+2

Dinamo a învins-o pe FC Voluntari în ultimul meci al anului 2023 din Superligă și a ajuns la două victorii consecutive. Formația lui Zeljko Kopic s-a impus cu 1-0, grație unui gol înscris din penalty de Goncalo Gregorio în minutele de prelungire.

Dinamo - Botoșani. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

Partida de pe Arcul de Triumf nu a oferit momente destul de importante pe plan ofensiv în prima repriză. Ambele echipe au încercat să atace, însă niciuna nu a reușit să își încheie fazele de joc prin ocazii periculoase.
Cel mai important moment din prima parte s-a produs în minutul 45, când Adam Nemec a înscris, însă golul său a fost anulat pe motiv de offside după analiza VAR. Astfel, după prima repriză, tabela indica scorul 0-0, la capătul unor prestații apatice de partea ambelor tabere.
Citește și:

Dinamo, victorie în prelungiri cu FC Voluntari. "Câinii" leagă două victorii consecutive

În repriza secundă, jocul s-a lansat, iar Dinamo a avut o ocazie imensă în minutul 47. Goncalo Gregorio nu a putut lovi foarte bine mingea după o pasă șutată a lui Dani Iglesias, iar balonul a trecut la câțiva centrimetri de bară.
După o oră scursă din joc, alb-roșii au cerut lovitură de la 11 metri la o fază în care Gregorio a căzut în careu, însă arbitrii din camera VAR nu au considerat că o astfel de decizie s-ar fi pretat fazei respective. În minutul 67, atacantul lusitan al "câinilor" a consemnat o nouă ocazie mare, când a șutat în portarul ilfovenilor, Fernandez.
Zece minute mai târziu, Dennis Politic a trecut și el pe lângă deschiderea scorului, însă a trimis mingea pe lângă poartă. În minutul 90, cu puțin timp înainte de final, Dinamo a primit o lovitură de la 11 metri, după ce Abdallah a fost faultat de Aliji, fostul jucător al alb-roșilor. Goncalo Gregorio a executat penalty-ul și l-a transformat în gol, declanșând bucuria în rândul fanilor alb-roșilor.
FC Voluntari a încercat în ultimele minute să restabilească egalitatea, însă dinamoviștii au rezistat eroic și au câștigat cu 1-0. Astfel, jucătorii lui Kopic au ajuns la două victorii consecutive și au repetat rezultatul din tur, când și atunci i-au învins pe ilfoveni.
Dinamo s-a apropiat astfel la șapte puncte de locurile de baraj, însă rămâne pe locul 15, în timp ce FC Voluntari termină anul 2023 pe locul 13, cu 24 de puncte.
După revenirea din pauza de iarnă, Dinamo dă peste Petrolul Ploiești în deplasare, în timp ce FC Voluntari o va întâlni pe Oțelul Galați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo